Dört cool’unu çok sevdim

Türkiye’de orijinal ve farklı erkek koleksiyonlarına ulaşmak zor.

Haberin Devamı

Bu sorunu çözmek için sahaya indim, çarşı-pazar gezdim ve yeni nesil cool tasarımcıları buldum.

Hazır birçok genç tasarımcının yeni koleksiyonlarını görme fırsatı bulmuşken, yeni ve özgün tasarım ürünlerine ‘nasıl’ ulaşabiliriz sorusunu da akla getirmeye başladı. Özellikle orijinal, ticari olmayan erkek kıyafet, aksesuar ve butik ürünleri söz konusu olunca Türkiye’de ulaşımı oldukça zor.
Geçen pazar yolum Karaköy’e düştüğünde, bir iki yeni erkek, niş markayla tanışma fırsatı buldum.
Bunlardan biri Türkiye’de uzun yıllar styling yapan ve deneyimli moda editörü olan Hakan Bahar’ın markası Monşer Vintage. Dünyadaki belli başlı moda şehirlerinden özel olarak moda çekimleri için toplanmış birçok vintage, ikinci el ya da çok özel ve farklı tasarımlarından oluşan bir kapsül koleksiyon. Ceket ve monttan oluşan, farklı tarzlarda, kimsede rastlayamayacağınız, toplama orijinal bir koleksiyon çıkmış ortaya. İkinci el sayıldığından, fiyatları da uygun.
Nereden alırız? Şimdilik Souq Karaköy pazarında ve www.shopigo.com sitesinde satılan Monşer Vintage, yakında bir korner mağaza olarak karşımıza çıkacak. (@studiomonseur)

Haberin Devamı

Neyle giyelim? Bu sene çok moda olan eski bomber stili, beli lastikli kısa montları, vintage püsküllü deri ceketleri veya armalı ve nakışlı kolej montlarını, desenli gömlek ve renkli kanvas pantolonlarınıza takımlayın.

*İstanbul Moda Haftası’nda her sezon severek takip ettiğimiz erkek koleksiyon tasarımcısı Niyazi Erdoğan’ın yeni markası NİYO. Koleksiyonu için özel olarak tasarladığı print baskıları, bu sefer çantalarında kullanmış ve su geçirmez kumaşla deriyi karıştırarak çok eğlenceli unisex sırt çantaları yaratmış. Gelecek yaz koleksiyona sneakelar da eklenecek.

Nerede bulabilirsiniz?
Şimdilik her ay bazı hafta sonları düzenlenecek souq Karaköy pazarından ve www.bywonderland.com’ dan satın alabilirsiniz. (@niyazierdogan)


* Geldik çok yeni bir özel dikim markasına, Civan Atelier’e. Hem kendi özel zamansız koleksiyonlarını üreten hem de farklı kumaşlar ve oturmuş kalıplarıyla kişiye, vücuduna özel dikim yapan bir erkek butiği. Haziran 2012 te kurulan bu genç marka , ‘ Civan Atelier’, 2014 Kış koleksiyonuyla boyun aksesuarları, ceketleri ve el yapımı ‘Erten İvme’ ayakkabıları eşliğinde yine Souq’taydı.
Nerede bulabilirsiniz?
Çukurcuma Caddesi No:42’de, kendi butiğinde tasarımcıları Kerem ve Bahar’la tanışabilir, dilediğiniz kumaşları seçip, takım elbise, ceket ve blazer tasarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

*Son olarak kişiye özel erkek takı tasarımları da yapan genç zanaatkârlara geldik. Altın, gümüş, sedef, bakır, mine, pırlanta, abanoz ağacı karışımından sadece sizde olacak, orijinal bir mücevher, takı yaptırmak isterseniz, bu el ustalarının genç sadekarlarına Sultanahmet Vezirhan’daki küçük el atölyelerinde rastlayabilirsiniz. Ben orada genç bir sadekârla tanıştım: Ararat Arpacı. Yolunuz Kapalıçarşı gümüş bedesten yada Sultanahmet’e düşerse mutlaka Vezirhan’daki küçük atölyelere uğrayıp kendinize yada sevdiğinize özel, hatırı sayılır evladiyelik bir mücevher yaptırın.

Yazarın Tüm Yazıları