84 yaşında sahnede

Güncelleme Tarihi:

84 yaşında sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:02

16 yıldır çeşitli formlarda ve orkestralarda sahne alan veren Orquesta Buena Vista Social Club, dünya turnesi kapsamında Ankara’da konser verdi. Grubun solistlerinden 84 yaşındaki Omara Portuondo, sahnedeki performansı ve danslarıyla büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Orquesta Buena Vista Social Club, son bir dünya turnesi ile müziği bırakıyor. Grup, turne kapsamında Ankara’da da konser verdi. Congresium’daki konseri yaklaşık 3 bin müziksever izledi. Konserde grubun önemli üyeleri Omara Portuondo, Barbarito Torres, Jesus Aguaje Ramos ve Guajiro Mirabal da sahne aldı. 84 yaşındaki Omara Portuondo, sahnedeki performansıyla ayakta alkışlandı. Portuondo, şarkıları kadar danslarıyla da büyük beğeni kazandı.

17 YIL ÖNCE KURULDU

Buena Vista Social Club Orkestrası, Grammy ödüllü çok satan albüm Buena Vista Social Club’ın 1997’de çıkışının hemen ardından kuruldu. Grup bu albümle birlikte Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachito Lopez, Manuel Galban, Omara Portuondo, Anga Diaz ve Roberto Fonseca’nın katıldığı çok sayıda konser verdi. Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, konser öncesi kulise giderek, grubun solisti Omara Portuondo’ya çiçek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!