Mum ışığında 10 kat merdiven

Güncelleme Tarihi:

Mum ışığında 10 kat merdiven
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 01:02

Site yönetiminin topladığı aidatları konutlara harcamadığını iddia eden Karacaören TOKİ Konutları 1. Etap’taki vatandaşlar, “Yaklaşık 6 yıldır çile çekiyoruz. Asansörler çalışmıyor, mum ışığında 10 kat merdiven çıkıyoruz. Yönetimden şikayetçiyiz” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Karacaören TOKİ Konutları 1.Etap’ta yaşayan vatandaşlar, toplanan aidatların siteye harcamadığını iddia ederek yönetimden şikayetçi oldu.
12 küçük ve 8 büyük bloktan oluşan 1.Etap’ta 480 daire yer aldığını belirten Karacaörenliler, yaklaşık 2 bin kişinin site yönetimi nedeniyle mağdur olduğunu savundu. Sitenin giderleri için tüm dairelerden toplanan 40 TL’lik aidatın site için harcanmadığını öne süren B5 Blok Yöneticisi İsmail Alioğlu, “Yönetim bir yıllık süre içerisinde 222 bin 720 TL’lik harcama yaptığını beyan eden bir kağıt hazırladı ama EnerjiSA görevlileri sitenin ortak kullanım alanındaki faturaların ödenmediğini belirterek elektrikleri kesti” ifadelerini kullandı.

KAÇAK KULLANIM TESPİT EDİLDİ

Alioğlu, toplantı yapmadan aidatlara zam yapıldığını iddia ederek, “Yönetim başına buyruk iş yapıyor. Elektrikte kaçak kullanım tespit edildi ancak gidip sigortadan yeniden bağlamışlar” dedi.
1. Etap’taki bloklarda oturan vatandaşlar da bazı bloklarda elektrik olmaması nedeniyle asansörlerin çalışmadığını ve 10 katlı binalarda yangın merdiveni kullandıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Asansörlere bakım yapılmıyor. Birçoğuna kullanılmasın diye kırmızı etiket yapıştırıldı ancak söküp yine çalıştırıyorlar. Düşecek diye korkuyoruz.

Haberin Devamı

ASANSÖR AYAKKABILIK OLDU

Elektrik olmadığı için hidroforlar çalışmıyor ve üst katlara su çıkmıyor. Binalarımız dökülüyor. Duvarlar ve birleşim yerleri çatlak içinde. Asansörler uzun süredir kullanılmadığı için bazı komşularımız asansör kapısının önünü ayakkabılık yaptı. Acil durumlarda kullanılması gereken yangın merdivenleri çöp olarak kullanılıyor. Hava karardığında apartmanların içinde elektrik olmadığı için telefon ışığıyla 10 kat boyunca merdiven çıkıyoruz. Blokların çoğunda sığınaklar eşya dolu, depo gibi kullanılıyor.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

SİTE Yönetim Başkanı S.Ç. ve diğer yönetim üyelerine ulaşılamazken vatandaşlar, yönetim hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayarak, “Elektrikler kesilince jandarmaya haber verdik, yapacakları bir şey olmadığını suç duyurusunda bulunmamız gerektiğini söylediler. Artık bu yönetimi istemiyoruz, bırakıp gitsinler” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!