Mahkeme ölüme mahkum etti

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme ölüme mahkum etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 09:00

Doğuştan kalp hastası olan ve kalp nakli için Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği'nde aylardır nakil bekleyen Muhammet Eren Dönmez (2) için mahkeme olumsuz karar verdi. Muhammet bebek şimdiye kadar 8 ameliyat geçirdi, yarım saate yakın kalp durması, beyin kanaması, akciğer kanaması yaşadı ve bebeğin vücuduna damar yolu açmak binlerce iğne batırıldı.

Haberin Devamı

DOĞUŞTAN kalp hastası (Dilate Kardiyomiyopi) olan ve kalp nakli bekleyen Muhammet Eren Dönmez'e kalp nakli yapılmadığı için ailesi

Mahkeme ölüme mahkum etti
hastaneyi mahkemeye verdi. Mahkeme ise Muhammet Eren'in beyni yüzde 20 hasar gördüğü için kalp naklini reddeden hastaneyi haklı buldu ve nakil bekleme listesine alınmasını reddetti. Mahkemenin bu kararı Muhammet Eren'in ailesi ve sevdiklerini üzerken, aile çocuklarını asla ölüme terk etmeyeceklerini ve mücadeleyi bırakmayacaklarını açıkladı.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Hukuki mücadeleye devam edeceklerini belirten baba Yavuz Dönmez, “Tahminimiz üst mahkeme de aynı kararı onaylayabilir. Bu iş ancak anayasa mahkemesinde ya da insan hakları mahkemesinde çözülür. 5 duyu organı sağlam olan, kendi nefes alan ve algıları tamamen olmasa da açık olan bir çocuk var. Bu bizim evladımız. Siz olsanız bu durumdaki evladınızı ölüme terk edebilir misiniz? Beyin hasarı olsa da kalp nakline tıbbi olarak engel değilse yani yaşam süresini uzatacaksa nakil yapılması gerekmez mi?”

EVLADIMIZIN YAŞADIĞI GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ

Çocuklarının kendilerine baktığını, zaman zaman güldüğünü zaman zaman üzüldüğünü belirten baba Yavuz Dönmez, sözlerine şöyle devam etti:
“Aile olarak çocuğumuzun nakil listesine alınmamış olması bizim gördüğümüz, yaşadığımız ve inandığımız gerçeği değiştirmeyecek. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki önümüzde yaşamak için bir şans var. Yaşaması için ya birileri vesile olur ya da yaşamaması için sebep olur. Allah ne verecekse hayırlısını versin. Baştan beri dualarımız bu yöndeydi ve hala bu yönde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!