O çadır söküldü

Güncelleme Tarihi:

O çadır söküldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:09

BALIKESİR İşbir Sentetik’te 2011 yılında Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası’na üye olunca atılan 75 işçiden 44’ü işe dönmek için hukuk mücadelesi başlattı. 22’sinin davasına bakan Balıkesir İş Mahkemesi, işe iade kararı verdi. İşbir Sentetik, kararı temyize götürdü. Bu arada işverenle sendika arasında olumlu gelişmeler oldu. Fabrika yönetiminin ricasıyla, iki işçinin hemen görevine başlaması kaydıyla işletme önüne kurulan çadır kaldırıldı.

Haberin Devamı


En uzun direniş
Teksif Şube Başkanı Hüseyin Akyüz, “Fabrikanın yeni genel müdürü Metin Gültepe davayı kazandıktan sonra direniş çadırını sökmemizi rica etti. Çadırdaki iki arkadaşımızın işe başlatılması halinde sökebileceğimizi söyledik. Temyiz kararını beklemeden işe başlattı. Biz de çadırı söktük. Temyiz sonunda diğer arkadaşlarımız da işlerine dönecek” dedi.
Akyüz, Türkiye’de özel sektördeki en büyük ve uzun direnişlerden birinin sergilendiğini bildirdi. İşbir Sentetik Genel Müdürü Metin Gültepe de çadır sökülürken açıklama yaptı, “Yargının kararlarını uygulayacağız. İşbir’de barış sağlandı diyebiliriz. Biz işçisiyle, memuruyla büyük bir aileyiz. Biz dayanışma ve ekip çalışmasıyla İşbir Sentetik’i daha da büyüteceğiz. İşçilerimizin tüm sorunları ile de yakından ilgileneceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!