"Kitaplarım Kardeşime"

Güncelleme Tarihi:

Kitaplarım Kardeşime
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:09

İZMİR’de CHP’li kadınlar, Kobani protestolarında Diyabakır’da saldırıya uğrayan okullara ’Kardeşime kitabımı gönderiyorum’ adı altında bağış kampanyası başlattı. Hedef, İzmir’den Diyabakır’a boyama kitabından üniversiteye hazırlık testlerine kadar 10 bin kitap götürmek.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, ’Kardeşime kitabımı gönderim’ diyerek, kitap toplama kampanyası başlattı. Kitap bağışında bulunmak isteyenlerin CHP ilçe bakanlıklarına 20 Kasım’a kadar kitaplarını teslim etmeleri istendi. Kobani olaylarında Diyarbakır’da 34 okulun saldırıya uğradığını, 10’unun kullanılamaz hale geldiğini belirten Utku, kitapların 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Diyarbakır’da öğrencilere teslim edileceğini söyledi.

Özgün Utku, CHP Diyarbakır İl kadın Kolları Başkanı Azize Özdemir’in, "Burada okutacak kitaplarımız yok. Ben bir öğretmenim ama kendi çocuğumun da kitapları yandı. Bizim çocuklarımız diğer çocuklarla nasıl aynı sınavlara girecek, nasıl başarılı olacaklar" sözlerinden hareketle bu kampanyayı başlattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Utku, boyama kitabından, üniversiteye hazırlık test kitaplarına kadar her çeşit kitaba ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Ne gönderirsek memnun olacak düzeydeler. En çok kitap bağışı yapan kişiyi eğer isterse oraya götüreceğiz. Amacımız, 10 bin kitap bağışlamak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!