Ümraniye'de alacak verecek kavgası: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Ümraniyede alacak verecek kavgası: 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 17:05

Ümraniye’de kefil olduğu iş ortağı kredi borcunu ödemediği için evine haciz gelen Recai Baş ile ortağı Hamdi G. arasındaki tartışma kanla sonuçlandı. Hamdi G., tartışmanın ortasında silahını çıkarıp ortağı Recai Baş (39), ağabeyi Adem Baş (40) ve taksici Murat Genç’i (33) vurup kaçtı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Olay dün gece 23.30 sıralarında Ümraniye Cemil Meriç Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre su bayiliği işleten Recai Baş, ortağı olan Hamdi G’nin bankadan çektiği 100 bin TL’lik konut kredisine kefil oldu. Ancak geçtiğimiz hafta Recai Baş’ın evine borcun kalan 40 bin TL’lik kısmını ödemediği için haciz kağıdı geldi. Bunun üzerine Recai Baş, ortağı Hamdi G. ile haciz konusunu görüşmek için dün gece saat 23.30’da İstiklal Caddesi’nde buluştu.

Görüşmeye Recai Baş, ağabeyi Adem Baş’la Hamdi G. ise taksici Murat Genç ile geldi. Kısa bir konuşmanın ardından Recai Baş ile Hamdi G. arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Bu sırada Hamdi G., belinden çıkardığı silahla çevresindekilere kurşun yağdırdı. Olayda kurşunların isabet ettiği Recai Baş, Adem Baş ve Murat Genç ağır şekilde yaralandı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri yaralıları ambulansla hastaneye kaldırdrı. Adem Baş, Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Murat Genç, Özel Erdem Hastanesi’nde, Recai Baş ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda ünitesinde tedaviye alındı. Yaralılar, hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. 3 kişinin cansız bedenleri kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için hastanelerin morgundan alınarak Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Adem Baş’ın eşi Birgül Baş, teselliyi 2,5 yaşındaki kızı Leyla’ya sarılmakta buldu. Anne Ayşe Baş ise sinir krizi geçirdi. Ölen Adem Baş’ın 3 çocuğu, Recai Baş’ın da 1 çocuğu olduğu öğrenildi. Cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis, firarda olan katil zanlısını arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!