İngiltere'den Ukrayna seçimine 71 gözlemci

Güncelleme Tarihi:

İngiltereden Ukrayna seçimine 71 gözlemci
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 10:56

İngiltere, Ukrayna'da bu hafta sonu yapılacak genel seçim için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından oluşturulan gözlemci heyetinde 71 İngilizin yer alacağını bildirdi.

Haberin Devamı

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, 26 Ekim Pazar günü yapılacak parlamento seçiminin Ukrayna'nın demokrasiye bağlılığını gösterdiğini belirterek Ukrayna halkına "Birleşik Krallık, ülkenizin geleceğini belirlerken arkanızdadır" mesajını verdi.

Ukraynalı yetkililerin vatandaşların oy kullanma haklarını olanaklı kılmasını memnuniyetle karşıladığını dile getiren Hammond, "Buna Kırım'ın yasa dışı ihlali sırasında yerlerinden edilen kişilerin oy kullanabilmeleri için yapılan düzenlemeler de dahildir. Seçim, Donetsk bölgesinde devam eden şiddet olaylarının ve ihtiyatlı ateşkesin gölgesinde yapılacaktır. Özgür, adil ve barışçıl bir seçim olması için çalışacakları takdir ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki seçimi AGİT'ten 2 bin 300 uluslararası gözlemci izleyecek. Seçimin uluslararası standartlarda, adil ve barışçıl yapıldığından emin olmak için çalışmalar yürütecek AGİT gözlemci heyetinde 71 İngiliz bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!