YİBO yerine taşımalı okul projesi

Güncelleme Tarihi:

YİBO yerine taşımalı okul projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 15:56

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) sisteminden vazgeçilerek, Çamalan Taşıma Merkezli ilkokul ve ortaokul projesi ile ilçe 2 müstakil liseye kavuştu.

Haberin Devamı

İlçe Kaymakamı İsmail Altan Demirayak öncülüğünde ortaya konan eğitim vizyonu kapsamında kapasitesi sürekli azalan ve etkin bir eğitim hizmeti verilemeyen YİBO sisteminden vazgeçildi, Çamalan Köyü’nde taşıma merkezli bir ilkokul ve ortaokul projesi hayata geçirildi. 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ilçe merkezinde her mahalleye bir ilkokul yapılması ve uzak köylerin de taşıma merkezli Çamalan ilkokulu ve ortaokulunda toplandı. Bu amaçla ilçeye uzak 20 köyde yaşayan öğrencilerin komşu ilçe veya illere gönderilmesi, veya YİBO’ya yerleştirmek zorunda kalmaksızın sıcak bir eğitim yuvasına kavuşturulması sağlandı.

YİBO’nun kapatılması sonucu 385 öğrencili, pansiyonlu Sağlık Meslek Lisesi’ne dönüştürüldü. Çamalan Projesi ile ilçede önümüzdeki yıldan itibaren 600 öğrencili müstakil bir Sağlık Meslek Lisesi’ne kavuşmuş olacak. Ayrıca ilçe merkezinde gündüzlü/pansiyonsuz 6 derslikli boşalan eski Sağlık Meslek Lisesi’nde, oluşturulan İmam Hatip Lisesi kuruldu. Böylece ilçe merkezinde 2011 yılında 3’ü pansiyonlu toplam 5 lise bulunurken, Nallıhan Kaymakamlığı’nın ortaya koyduğu eğitim vizyonu ile bugün 5’i pansiyonlu toplam 6 lise eğitim-öğretim faaliyetini sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!