Sarı tozla temas eden 7 kişi hastanede

Güncelleme Tarihi:

Sarı tozla temas eden 7 kişi hastanede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 15:30

Levent'te bulunan Kanada Başkonsolosluğu'na gelen zarfın içindeki sarı renkteki toz alarma neden oldu. Başkonsolosluk görevlilerinin açtığı zarftan çıkan tozla temas eden 7 kişi Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Haberin Devamı

İstanbul'da başkonsolosluklara zarf içinde gönderilen 'sarı toz' paniğe yol açtı. AFAD ekipleri, Almanya, Kanada ve Belçika Başkonsolosluklarında inceleme yaparken, zarfı açan 1 kişi ile aynı ortamda bulunan ve dolaylı olarak toza maruz kalan 7 kişi ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Özel giysiler giydirilen ve yüzlerine maske takan konsolosluk çalışanlarının kıyafetlerini de ellerindeki torbada taşıdıkları görüldü. Özel giysili kıyafetleriyle yanlışlıkla acil servise giren görevlileri gören 'Ebola hastası' zanneden vatandaşlar panikleyerek dışarıya çıktı. Hastane görevlilerinin uyarısı üzerine ekipler A Blok'ta bulunan KBRN tedavisinin yapıldığı özel alana gitti. Konsolosluk çalışanlarının hastanedeki tetkikleri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!