400 bin genç ve aile kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

400 bin genç ve aile kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 15:07

Fatih'te bir eve düzenlenen baskında, sentetik uyuşturucu hammaddesi olan 4 kilogram 'abfubinica' ele geçti. Yetkililer, 1 kilo 'abfubinica'dan 100 kilogram sentetik uyuşturucu elde edildiğini belirterek, 400 kilogram sentitik uyuşturucunun piyasaya sürülmesinin önüne geçildiğini açıkladı. Böylece genellikle gençleri hedef alan ve gram halinde satılan bu miktardaki zehirin yakalanmasıyla 400 bin kişi ve ailesi de kurtulmuş oldu.

Haberin Devamı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'te bir evde sentetik uyuşturucu yapımında kullanılan hammadde tutulduğu yönünde bilgi aldı. Ekipler, sabah saatlerinde eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramada 4 kilogram abfubinica ele geçti. Evde, hassas terazi, bir miktar esrar ve ekstazy hap da bulundu. 2 kişi gözaltına alındı.

400 bin genç ve aile kurtuldu
Üniversiteli genç uyuşturucu kurbanı

Emniyet yetkilileri, 1 kilogram abfubinicadan 100 kilogram sentetik uyuşturucu yapıldığını belirterek, hammaddenin Çin'den getirildiğini tespit etti. Böylece gram halinde satılan ve kullanılan sentetik uyuşturucunun piyasaya sürülerek 400 bin gencin ve ailenin hayatını karartmasına engel olundu.

KULLANIM YAŞI 11'E KADAR DÜŞTÜ

400 bin genç ve aile kurtuldu

Araştırmada, Türkiye'de sentetik uyuşturucu kullanım yaşının 11'in altına kadar düştüğü ortaya çıktı. Yaş gruplarına göre değerlendirildiğinde sentetik uyuşturucu kullanan çocukların 165'inin yaşı 15-17 aralığında, 42'sinin yaşı 12-14 aralığında, 6'sının yaşı ise 11'in altında olduğu belirlendi.

ÖNCE SÜRÜNDÜRÜYOR SONRA ÖLDÜRÜYOR

Kullanımı sonrasında denge kaybından, konuşma güçlüğü, kısmi bilinç kaybından ölüme varan ciddi sonuçlara neden olan sentetik uyuşturucunun, tedavi süreci de bir o kadar zorlu. Kalp atışlarını hızlandırması nedeniyle kullanıcılarına ölüm korkusu yaşatan sentetik uyuşturucu nedeniyle, intihar vakaları da yaşanabiliyor.

TIR'A BASKIN

Haberin Devamı

Narkotik ekipleri, Mardin Kızıltepe'den saman yüklü bir TIR'da yüklü miktarda esrar getirileceği ihbarını aldı. TIR, Esenyurt'ta durduruldu. TIR'da narkotik dedektör köpeklerinin de katıldığı aramada 64 paket halinde 380 kilo 880 gram esrar ele geçti. TIR şoförü A.Z gözaltına alındı. A.Z tutuklandı.

400 bin genç ve aile kurtuldu
14 YAŞINDA ÇETE LİDERİ TUTUKLANDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!