Hasip Kaplan 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacak

Güncelleme Tarihi:

Hasip Kaplan 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 14:39

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle vereceği resepsiyonuna katılmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’ni eleştirdi. Bu yıl da bütçeyi denetim hakkının ortadan kaldırıldığını öne süren Kaplan, "Bu Sayıştay denetim raporlarıyla ortadadır. Sayıştay Meclis adına denetim yapar. Oysaki iktidar kendi yandaşlarını Sayıştay’a seçtirmek suretiyle Sayıştay’ı Meclisin bir denetim organı olmaktan çıkartmış, hükümeti aklayan bir Sayıştay’a çevirmiştir. Yani ’Ak Sayıştay’ ile karşı karşıyayız" dedi.

''2013 ile 2014’de çatışma olmayınca operasyon oluyor mu?'' diye soran Kaplan, "Özel hareket timleri alanları çıkıyor mu? Yok. Sanki çatışma sürüyor, operasyon oluyor gibi özel hareket timleri operasyon tazminatı almaya devam etmişler. Biz çözüm için Meclis’te elimizi taşın altına koyarken, hükümet kendi emrindeki polisine, barış döneminde gitmiş para ödemiş. Bu hükümetin vicdanı yok. Operasyon tazminatı ödemesiyle ilgili mevzuatı aşmışlar, bütün personele dağıtmışlar. Yani mutfakta patates doğrayanda, elinde silah arazide gezende, masa başındaki memurda operasyon tazminatı almış. Var mı böyle bir hukuk. Bu şimdi anlıyorsunuz niye ortalık karıştırılıyor değil mi. Son olaylarda birileri niye ortalığı karıştırıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin 29 Ekim Resepsiyonu’na katılacak mısınız? sorusuna, "Ben Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan olarak söylüyorum. Kobani duruşu, dili ve yöntemi nedeniyle bu resepsiyona katılmam" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!