Nilüfer Pazvantoğlu
Nilüfer Pazvantoğlu
Nilüfer PazvantoğluYazarın Tüm Yazıları

Duyguların çekiciliğini keşfedin

Dünyanın önemli lüks markalarından biri olan Salvatore Ferragamo, geçtiğimiz haftalarda yeni parfümü “Emozione” için Milano’da bir tanıtım düzenledi. Kelebek olarak sadece biz oradaydık ve Ferragamo Fragrance’ın CEO’su Luciano Bertinelli ile konuştuk.

Haberin Devamı

Luciano Bertinelli, Ferragamo 11 yıl önce parfüm dünyasına girmeye karar verdiğinde, Bvlgari’den ayrılarak burada çalışmaya başlamış. Ferragamo’daki işinin yanı sıra aynı zamanda koku üzerine tüm şirketlerle ortaklığı olan Italy of Academia Perform akademisinin başında. Dolasıyla trendler ve dünya pazarı hakkında oldukça bilgi sahibi.

“Emozione”nin yaratılış hikayesi nedir?
- Emozione’nin yaratımı yaklaşık dokuz aylık bir süreci kapsıyor. Bu süre zarfında kokuları test ettik, inceledik ve yorumlarımızı paylaştık. Reklam kampanyası içinse dünyanın en önemli iki fotoğrafçısı Mert ve Marcus’la çalıştık. Vermek istediğimiz mesajı en iyi şekilde yorumladılar. Belirli bir hedefimiz var ki, bu da diğer kokumuz “Signoria”nın romantik ve genç konseptinden çok farklı.

Bu parfüm nasıl bir kadını tarif ediyor?
- Salvatore Ferragamo olarak biz bu parfümü gerçek kadınlara adadık. Kendine güvenli, erkeğe ihtiyacı olmayan, gözleriyle konuşan kadınlara... Zaman içinde duygularımız da değişim gösteriyor. Pozitif, negatif her ruh haline bürünebiliyoruz. “Emozione” her şeyi anlatıyor, yani duygularımız olmadan yaşayamayız. Parfümün ismi, İtalyanca. Fakat uluslararası niteliğe sahip.

Kokudaki hit notalarınız hangileri?
- “Emozione”, çiçek ailesinden, hit notası ise bergamot. Onu Bulgar gülü izliyor. Dünyanın en pahalı çiçeklerinden biridir. Bir diğer nota da son yıllarda öne çıkan deri esanslarını içeriyor. Zaten Ferragamo ayakkabı da ürettiği için deri sektöründe oldukça iyi. “Emozione”, tam anlamıyla kadınsı bir koku. Kişi, şişeye dokunmaktan da zevk alıyor. Üzerindeki deri parçaları markayı temsil ediyor. Şişeden sarkan zincir de çantalarımızın ikonik sembolü.

Sizin en sevdiğiniz koku türü hangisi?
- Moduma ve mevsime göre değişiyor aslında... Yazın taze, ferahlatıcı kokular; kışın ise daha baharatlı kokular kullanıyorum.

Fit bir görünüm için Kasları gevşetin ve gerin
Uzmanlar “Siz de uzun saatler boyunca masa başında ve bilgisayar karşısında oturuyorsanız, akşam vücudunuz için yapacağınız en iyi iki şey kasları germek ve uzatmak olmalı” diyor. Her ikisinin de rahatlatıcı ve kas sistemini gevşetici özelliği bulunuyor. Peki, rahatlamanın ideal anahtarı nedir? Öncelikle yoga... Aşağıdaki üç temel yoga hareketini siz de yapabilirsiniz.

* NEFES VERİN: Ayakta durun, nefes verirken sol bacağınızı öne doğru uzatarak 90 derecelik bir açı oluşturun. Bu sırada diğer bacağınız arkada gergin bir şekilde olmalı. Öndeki bacağınızı iki elinizin arasına alın. Şimdi hafif hareketlerle vücudunuzu aşağı-yukarı doğru hareket ettirerek kaslarınızı gerip “streç” yapın.

* NEFES ALIN: Vücudunuzu belinizden doğrultarak dikleştirin. Nefes alırken her iki elinizi omuz hizasında iki yana doğru iyice açın. Bu sırada avuçlarınız da açık olmalı. Vücudun ağırlığını sağ ayağınıza vermelisiniz. Üst bacaklarınızda gerginliği hissetmelisiniz.

* GERİNİN: Her iki kolunuzu gergin bir şekilde başınızın üzerinde birleştirip omuzlarınızı yukarıya doğru kaldırırken, kuyruk sokumunu aşağıdan öne doğru ittirin. Vücudunuzun duruşunun gergin olduğundan emin olun. Yaklaşık 5 saniye bu pozisyonunuzu koruyun.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...
Cilt bakım günleri

La Colline’in dünyaca ünlü uluslararası cilt estetisyeni Celine Krieger, 28 Ekim–2 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de Tekin Acar Cosmetics mağazalarında sizlerle buluşuyor. Randevu almayı unutmayın...
- 28 Ekim: Antalya Migros (242) 230 10 74
- 29 Ekim: Denizli Teraspark (258) 374 04 58
- 30 Ekim: Aydın Forum (256) 232 02 43
- 31 Ekim: İzmir Ege Park (232) 324 01 66
- 1 Kasım: İzmir Mustafa Bey (232) 465 28 15
- 2 Kasım: İzmir Forum (232) 373 76 40

Haberin Devamı

Zarif ve çekici...
“Aura Loewe EDT”, bir kokuya aşık olmak isteyen kadınlar için yaratıldı. Parfüm, içeriğindeki tatlı portakal, pembe greyfurt, çarkıfelek meyvesi ve böğürtlen sayesinde oldukça davetkâr. Çiçeklerin bir araya gelmesiyle oluşan orta nota samimi arzuları ortaya çıkarırken, dip notalardaki vanilya ve karamel kışkırtıcı cazibeyi vurguluyor. Fiyatı (80 ml) 309 lira...

Saç bakım mevsimi
Özellikle kış aylarında saçlarınıza ihtiyacı olan bakımı sunmalısınız. Bunun için Leonor Greyl’in saç maskesi “Masque Fleurs de Jasmin” ile besleyici ve şekillendirici serumu “Sérum de Soie Sublimateur”ü mutlaka denemelisiniz.
- Masque Fleurs de Jasmin: İçeriğindeki akasya kolajeniyle saçı koruyor, besliyor ve parlaklık sağlıyor. Aminoasit, saçları yeniden yapılandırıp kaybettiği canlılığı geri kazandırırken, bitkisel yağlar ise nemlendirerek yumuşatıyor. Fiyatı, 141 lira...
- Sérum de Soie Sublimateur: İçerdiği bitkisel yağlarla saçı yumuşatıp onarıyor. İpek proteinleri sakinlik kazandırırken aynı zamanda parlaklık veriyor. Üründeki UVA/UVB filtreleri, güneşten ve olumsuz dış etkenlerden de saçı koruyor. Fiyatı 102 lira...

PROJE
Harika bir cildin sırrı

Cildimizde gözle görülebilir olanların yanı sıra gözle görülemeyen problemler de ortaya çıkabilir. Tedaviye ihtiyacı olan cilt, daha yorgun, bitkin ve yıpranmış görünür. Peki bir serum, cildin sadece ihtiyacı olan bölgelerde çalışabilir ve sadece o bölgenin endişelerine özel bir tedavi yöntemi kullanabilir mi? Clinique uzmanları, bu soruya “evet” yanıtını veriyor.

1968’de her cildin endişelerini giderebilen kişiye özel cilt bakımı felsefesiyle yola çıkan Clinique, sizleri yenilikçi teknolojisinin en son ürünüyle buluşturuyor. Bu ürün, sadece sizin cildinize özel olarak formüle edilmiş bir akıllı onarım serumu.
“Clinique Smart” akıllı onarım serumu, özel formülüyle cildin gözle görülebilen ve görülemeyen ihtiyaçlarını anlayarak, özel bir tedavi başlatıyor. Akıllı onarım serumu, Clinique dermatologlarının 5 yılı aşkın deneysel çalışmaları sonucu geliştirilmiş. Formülündeki yüksek aktif bileşenlerinin yanı sıra cildi sakinleştirip yatıştıran özel içeriklere de sahip.

Yazarın Tüm Yazıları