Türk yatırımcısına dev fonun kapıları açıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk yatırımcısına dev fonun kapıları açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 13:22

Saxo Bank’ın Türkiye iştiraki Saxo Capital Markets Menkul Değerler, dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock’ın borsa yatırım fonlarını Türk yatırımcısına sundu.

Haberin Devamı

Saxo Capital Markets, SaxoTrader işlem platformu üzerinden Türk yatırımcılarının New York, Londra, Amsterdam gibi birçok farklı borsada işlem gören BlackRock yatırım fonlarında işlem yapmasını sağlayacak.

Bu işbirliği ile Saxo Capital Markets’in BlackRock borsa yatırım fonlarının yatırımcıya ulaşmasında en önemli kanallarından biri olacağını vurgulayan Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Ülke Başkanı Egemen Kaya, “Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alım programı danışmanı olarak atadığı BlackRock şirketinin kurucusu ve yöneticisi olduğu ve uluslararası birçok borsada hisse senedi mantığı ile işlem gören Borsa Yatırım Fonlarını diğer ürünlerimiz ile beraber tek platformdan sunabilmenin gururunu yaşıyoruz. Özellikle Türk yatırımcılarının iShares MSCI Turkey ve gelişmekte olan piyasalar hisselerine yoğun ilgi göstereceğini düşünüyorum. Artık Türk piyasalarını nispeten Amerika saatlerinde de işlem görür hale getiriyoruz diyebiliriz. Uluslararası piyasalarda işlem yapan yatırımcıların Türkiye’deki ilk ve tek adresi olma hedefimize altyapımızı ve ürün yelpazemizi genişleterek devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE OFİS AÇMA PLANIMIZ VAR

Leen Maijaard, Güney Afrika, İsrail ve Türkiye'ye odaklandıklarını ifade ederek "Güney Afrika'da ofisimiz var onu büyüteceğiz. İsrail'de ve Türkiye'de de ofis açmayı planlıyoruz. Türk ekonomisine baktığımızda günün birinde ofis açacağız ama ne zaman olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!