AYEDAŞ'tan genel aydınlatma denetimi duyurusu

Güncelleme Tarihi:

AYEDAŞtan genel aydınlatma denetimi duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 11:43

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ), 27 Ekim-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek genel aydınlatma denetimi süresince gündüz saatlerinde İstanbul Anadolu yakasının bazı bölgelerinde sokak ve cadde aydınlatma armatürlerinin kontrol amaçlı yanar halde olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

AYEDAŞ'tan yapılan açıklamada, düzenleme ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerinin denetlenmesinin 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında gerçekleştirildiği kaydedildi. Elektrik Piyasası Kanunu uyarınca elektrik dağıtım şirketlerini inceleme ve denetleme yetkisinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na verildiği hatırlatılan açıklamada, Bakanlık tarafından uygun görülen veya yetkilendirilen hallerde söz konusu iş ve işlemlerin ihtisas sahibi olan kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, "Bu kapsamda İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım şirketimiz 27 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında Bakanlık tarafından bu konuda yetkilendirilen TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün yürüteceği Genel Aydınlatma Denetimi'nden geçecektir. Denetim süresince gündüz saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası'nın bazı bölgelerinde sokak ve cadde aydınlatma armatürleri kontrol amaçlı yanar halde olacaktır" ifadelerine de yer verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!