Accenture Digital Türkiye'de faaliyete geçti

Güncelleme Tarihi:

Accenture Digital Türkiyede faaliyete geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 10:48

Accenture işletmelere yeni gelir kaynakları yaratma hedefiyle kurduğu Accenture Digital'i dünya ile aynı anda Türkiye'de faaliyete geçirdi.

Haberin Devamı

Accenture, farklı alanlarda faaliyet gösteren işletmelere milyonlarca dolar ek kazanç yaratmak amacıyla özel dijital dönüşüm uygulamalarını hayata geçirdiği Accenture Digital’ı Türkiye’de de faaliyete geçiyor. Dünya genelinde dijital alanındaki 28 bin profesyoneli ile bu yeni birimin hedefi, işletmeler için yeni değer kaynağı yaratarak büyümelerini sağlamak olacak.

Accenture Digital, yeni birimin ve sunacağı hizmetlerin iş tanımını ise şöyle tarif ediyor: “İşletmeler, dijital hizmetlerin gücünden yararlanarak yeni gelir kaynakları yaratabilecek ve büyüme sağlayacak. Dijital platformun; işletmelerin; müşteriler ve tedarikçilerle etkileşimlerini temelden değiştirerek geleneksel iş yapış biçimlerini yeniden şekillendireceğine vurgu yapılıyor.

"İŞLETMELERİN DİJİTAL DÖNÜŞÜME HIZ VERMELERİ GEREKİYOR"
Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaş , Accenture Digital’ın tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de faaliyete geçmesiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Dijital, dünyaya bin yılda bir gelebilecek bir fırsattır ve Türkiye dahil her ülkeye eşit imkanlar sunmaktadır. Türk şirketler bu fırsatı değerlendirirse dünya ligine çıkıp global firmalarla rekabet edebilecek duruma gelebilirler. Şirketlerin, Dijital Çağ’ın doğurduğu yeni rekabet ve zorluklara hazır olabilmek için dijital dönüşüme hız vermeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Accenture olarak biz de değişen talepleri karşılayabilmek ve müşterilerimizi bu dalgadan etkilenenden çok bu dalgayı yaratan haline getirmek amacıyla Accenture Digital’ı kurduk. Accenture olarak dijitalleşmeyi iki temel yaklaşım üzerinden tanımlıyoruz. İlki, yeni teknolojileri kullanarak dijitaldeki müşterilerle doğru kanal ve pazarlar üzerinden bağlantı kurmak. İkinci yaklaşım ise dijital imkanlar sayesinde şirketin modelini değiştirip yeni ürün ve hizmetler meydana getirerek, söz konusu işletmeyi daha verimli hale getirmek. Dijital bizim için en stratejik alanlardan biri. Bu alandaki çalışmalarımız ve yatırımlarımız devam edecek.’

5 MİLYAR DOLAR İŞ HACMİ
Accenture Digital Türkiye Lideri Cenk İkiz ise dünyada lansmanı gerçekleşmekte olan Accenture Digital hizmetleri kapsamında 28 binin üzerinde dijital platform profesyonelinin bir araya geldiğini belirtti. Accenture Digital hizmetleri ile 2014 finansal yılında dünyada yüzde iki haneli büyüme göstererek 5 milyar USD’lik bir iş hacmine ulaşıldığını belirten İkiz şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Türkiye’deki şirketlerin büyümelerini sağlamak için, bu şirketlere özel olarak tasarlanacak dijital hizmetler sunmak ve onların dönüşerek yeni fırsatlar yaratmalarını sağlamak amacıyla Accenture Digital’ı dünyayla aynı anda Türkiye’de de uygulamaya geçirdik. Accenture Digital olarak, müşterilerimiz için dijital stratejiler geliştirecek, dijital teknolojileri uygulayacak, kısacası şirketlerin dijital yolculuğunun her aşamasında yanında olacağız. 2015’in ilk yarısında ise şirketlerin dijital haritalarını çıkaracağız ve Accenture Digital Index sonuçlarını yayınlayacağız. Böylelikle şirketlere dijital dünyadaki fırsatların büyümeleri için önemini vurgulamak ve dolayısıyla Türkiye’nin bu dijital dalgayı yakalamasında da doğrudan etkili olmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

İkiz’in verdiği bilgiye göre Accenture, dijital alanda 49 ülkede 4 binden fazla şirkete hizmet veriyor. Bu müşteriler arasından; tüketici ürünleri sektöründe dünyada ilk 10’da yer alan şirketlerin 9’u, bankacılık alanında ilk 10’da bulunanların 7’si, perakende sektöründe ilk 10’da yer alan firmaların 6’sının Accenture Digital hizmetlerinden yararlanarak büyüdükleri belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!