Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi?’

Türkiye’de son senelerde çıkan en iyi jazz sanatçılarından biri olan Elif Çağlar yeni albümü için farklı bir yol izliyor. Indiegogo (https://www.indiegogo.com/projects/elif-caglar-s-2-album) üzerinden başlattığı bu kampanya ile yeni albümünün kayıtlarına çeşitli opsiyonları seçerek destek verebilir, yeni albümünün gerçek olması için katkıda bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı

Popüler akımın sanatçısı olmayınca, albüm yapmak aslında hiç de göründüğü kadar kolay altından kalkılacak bir durum değil. Elif Çağlar’ın yeni albümü için başlattığı bu tarz kampanyalar yurt dışında da son derece yaygın bir yöntem. En son Imogen Heap ve Flyleaf de albümlerini benzer şekilde kaydetti.

Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi’

Gelelim işin detaylarına; 21 Ekim’de başlayan bu süreç 25 Kasım’da sona eriyor. 34 günlük bu sürenin sonunda 34.000 $ toplanması planlanıyor. Bu para albümdeki müzisyen masraflarını, albümün kayıt, mix ve mastering maliyetlerini de kapsıyor. Eğer olur da tahmin edilenden daha çok para toplanırsa bu parayla da albümün fotoğraf ve klip çekimi gibi kısacası daha ne kadar yapılacak işi varsa oraya harcanacak.

Haberin Devamı

Elif Çağlar’ın başlattığı bu kampanyaya ister albümü dijital olarak ön sipariş ederek, ister imzalı fiziksel albümü satın alarak veya albümün teşekkür notlarında isminizin geçebileceği opsiyonlardan birini satın alınarak katılabiliyorsunuz. Bunların dışında Elif Çağlar’dan jazz vokal dersi veya ekibinden size özel konser de isterseniz kesenin ağzını biraz açmanız gerekecek.

Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi’

Elif Çağlar’ı ilk defa geçen sene Galatasaray Üniversitesi’nde bir amfide dinleyip büyülenmiştim. Daha sonrasında Babylon ve İKSV Caz festivali açılış konserlerinde de grubuyla birlikte dinlediğimde Türkiye’de bu kadar başarılı bir sesin olmasından ötürü içten içe gurur duyduğumu hatırlıyorum. Çağlar’ın kampanya yaptığı duyuruda belirttiğine göre yeni şarkıların hepsi hazır ve kayda girmeyi bekliyorlar. Hal böyle olunca böylesine başarılı bir sanatçının yeni albümü için desteğe ihtiyacı varken müzikseverlerden başkasına güvenmemesi de gayet doğal. Umarım kampanya planlandığından daha büyük bir bütçe ile tamamlanır, yepyeni şarkılarına bir an önce kavuşuruz.

Haberin Devamı

ADELE İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR

Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi’

Adele beklenen 3. stüdyo albümü için çalışmalarına devam ediyor.

İngiliz sanatçı son albümü ’21’ ‘in ardından James Bond film müziği ‘Skyfall’ ile aldığı Oscar dahil birçok ödülden sonra şimdilerde yeni albümü için gece gündüz çalışıyormuş.

Yeni albümü için ünlü söz yazarı Diane Warren ile çalışan sanatçı, birlikte yaptıkları şarkılar içindeyim yerindeyse ince eleyip sık dokuyormuş. Stüdyodaki vokal kayıtlarının çok etkileyici olduğunu söyleyen Diane Warren, Adele’in hiçbir aceleye gelmeden bu albümü tamamlamaya niyeti olduğunu belirtmiş.

Geçtiğimiz yaz boyunca One Republic’ten bildiğimiz Ryan Tedder ile stüdyoda çalışan Adele’in 3. albümü için kimlerle çalıştığı hala bir muamma olsa da, basında çıkan haberlere göre Prince ve Phil Collins yeni albüme katkıda bulunan sanatçılar arasında. Yeni albümün henüz çıkış tarihi belirli olmasa da, görünen o ki Adele’den 2015’in ilk çeyreğine kadar albüm beklememek gerekiyor.

Haberin Devamı

MUSE STÜDYODA

Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi’

Bu yazının kısmeti yeni albüm haberleriyle doluymuş meğer.

Geçtiğimiz günlerde İngiliz grup MUSE Instagram hesabından stüdyoda olduklarını gösteren birkaç fotoğraf paylaştı. Yaklaşık iki hafta önce açtıkları resmi Instagram hesaplarından yayınladıkları bu fotoğraflar ekibin 8. stüdyo albümleri için çalışmalara başladığının bir kanıtı olarak düşünülüyor.

Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi’

Fotoğrafın altında yazdıkları yoruma göre kayıtların ilk bölümü için ‘duygusal’ tanımlaması yapan İngiliz grubun 2015 Glastonbury Festival kadrosunda yer alması henüz fısıltılar şeklinde ortalıkta konuşuluyor. Bu arada grup dün Twitter hesabından yeni albüm Robert John ‘Mutt’ Lange ile çalışacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

PINKTOBER

Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi’

Yurt dışında da sıkça etkinliklerle desteklenen Pinktober dönemi İstanbul’da da sosyal sorunluluk projesi olarak destekçilerini bekliyor.

Her hafta Perşembe akşamları canlı müzik konserleriyle farklı şarkıcı ve grupları ağırlamaya devam eden Hard Rock Cafe Istanbul’un odak noktasında bu ay “Meme Kanseri ile Savaş” var. Önceki akşam Aylin Aslım’ın sahne aldığı konserin bilet gelirleri ‘Meme Kanser İle Savaş’ kapsamında MEVA’ya bağışlanırken Ekim ayı boyunca meme kanserine destek olmak için Hard Rock Cafe’den özel olarak satılan ürünlerden alarak destek olunabiliyor.

TOVE LO – QUEEN OF THE CLOUDS

Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi’

İsveç’ten çıkan nefis bir pop yıldızı Tove Lo. Aldığı müzik eğitimi boyunca şarkı sözü yazmaya gönül vermiş olduğunu itiraf etse de ‘hep içimde sahnede olma arzusu da vardı, galiba biraz ilgi arsızıyım’ diyecek kadar da açık sözlü.

Haberin Devamı

Tove Lo’yu Icona Pop, Girls Aloud, Cher Lloyd verdiği şarkılardan tanıyan müzik endüstrisi artık son bir senedir ortalığı kasıp kavuran single’ı ‘Habits’ ile anıyor. Yazdığı şarkının başka bir sanatçı için değiştirilip ona uygun hale getirilmesi istenince bunu kabul etmeyen Tove, şarkıyı kendi yazdığı şekilde yayınlamaya karar veriyor ve olaylar buradan sonra başlıyor. Şarkılarında normal hayatta söyleyemeyeceği kişisel bilgilerini anlattığını söyleyen Tove Lo en çok da çenesini tutamamakla kendisine yükleniyor.

Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi’

‘Habits (Stay High)’ single’ından sonra yakaladığı başarıyla bu Mart ayında ‘Truth Serum’ adıyla bir EP yayınladı. Tove, yaptığı müziğin pop türünde olmasına rağmen müziğinin ve sözlerinin karanlık ve farklı bir derinlikte algılanmasından da çok gurur duyduğunu söylüyor.

EP’den sonra sıra albüme gelmişken Eylül ayında genç sanatçının ‘Queen of The Clouds’ albümü Island Records’tan yayınlandı. Tıpkı Adele gibi Tove Lo da albümün konsepti olarak yaşadığı ilişkisini şarkılarda anlatmayı tercih etmiş. Albümü The Sex, The Love ve The Pain olarak üç bölüme ayıran Tove Lo, bence en güzel şarkılarını The Love bölümünde söylemiş. Albümün piyasaya çıkmasından sonra aldığı tepkilerle mutluluk sarhoşu olduğunu belirten Tove şimdilerde bu heyecanlı dönemin tadını çıkartıyor.

Elif Çağlar: ‘Yeni albümümü beraber kaydedelim mi’

Aralık ayında Katy Perry’nin Avustralya turnesinde ön grup olarak sahne alacak olmasını ‘hayatımın en büyük olayı’ olarak belirten İsveçli şarkıcı olan bitene şaşırsa da ‘Habits’ in Youtube izleyici sayısı 32 milyon civarı olduğunu belirtmem gerekli. Notu hep kırık olan Pitchfork bile Tove’nin albümüne 7,2/10 verirken aslında hiçbir başarı o kadar da tesadüfi olmadığı açık. Bu İsveçli kızcağızın gerçekten pop dünyasının yakaladığı taze bir kan olduğu çok açık.

YILDIZLAR
My Gun
Talking Body
Got Love
Not On Drugs

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ
The Way That I Am (Albümün incisidir)
Habits (Stay High) (şarkının remixleri de bir o kadar harika, nedense her dinlediğimde aklıma The O.C dizisi geliyor)
Run On Love (Albümdeki en orijinal şarkı, ne zaman Tove’nin albümünü dinlemek için açsam hep bu şarkıdan başlıyorum)

Yazarın Tüm Yazıları