New York’ta Ebola paniği

Güncelleme Tarihi:

New York’ta Ebola paniği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 08:53

Afrika’da Ebola hastalarını tedavi eden Amerikalı doktor Craig Spencer (33) , New York’a döndükten 1 hafta sonra ateşinin yükselmesi ve kusmaya başlaması nedeniyle önce evinde kendisini karantinaya aldı. Sonra yetkililere haber verip Ebola şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

New York’ta Ebola paniği
Olay New York’ta büyük endişe yaratırken, 12 saat süren testlerin sonucunun pozitif çıkması ile 8 milyon kişinin yaşadığı New York’ta Ebola paniği başladı. Doktor Spencer’in Gide’den getirdiği Ebola virüsü ile defalarca New York metrosunu kullandığı ve Bowling oynadığı ortaya çıktı. Dedektifler, Spencer’in kredi kartları ve metro kartlarını, hatta sokaklardaki video kayıtlarını izleyerek kimlerle temasa geçtiğini tespit etmeye çalışıyor.

Ebola virüsü ile New York sokaklarında 1 hafta
Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü ile Gine'de Ebola hastalarını gönüllü tedavi eden Doktor Spencer, yetkililere yaptığı açıklamada; 17 ekim günü New York’a varıp evine gittiğinde hiçbir rahatsızlığı olmadığını, ancak bu süre içinde 3 defa New York metrosunu kullandığını , Brooklyn’de bir kaç defa Über otomobil servisi ile gezindiğini ve son olarak ise birlikte yaşadığı kızarkadaşı Morgan Dixon (30) ile çarşamba gecesi Williamsburg semtinde bir Bowling salonuna gittiğini söylemesi üzerine New York’ta Ebola paniği başladı.

Tüm mahalleyi kapattılar
Kız arkadaşı ile birlikte çarşamba gecesi Bowling oyunundan sonra Harlem’deki evine dönen Spencer, perşembe sabahı kendisinde Ebola belirtilerini farketmesi üzerine, yetkililere durumu haberdar etti. Öğle saatlerinde Spencer’in yaşadığı sokağa gelen, aralarında itfaiye, polis, doktor, hemşire, ilk yardım ekiplerinden oluşan yüzlerce görevli, tüm sokağı trafiğe kapatarak, Hazmat kıyafetleri ile girdikleri evden Spencer’i çıkarıp Bellevue hastanesinde karantinaya aldılar. Özel dedektifler, genç doktorun kızarkadaşını da öğle üzeri çalıştığı işyerinden alarak, hastalık belirtisi olmamasına rağmen aynı hastanede karantinaya soktular.

New York’ta Ebola paniği


12 saat beklediler
Ebola virüsünün bulaşıp bulaşmadığının tespit edilmesi için gerekli olan testlerin sonucunun 12 saat süreceğinin açıklanması ile New York’taki tüm hastaneler gelebilecek yeni hastalar için alarma geçirilirken, akşam saatlerinde sonucun pozitif çıkması, ABD’nin en kalabalık şehri New York’ta Ebola paniğini başlattı..

Yetkililer, genç doktorun Bowling oynadığı salonu önlem için kapatırken, elbiselerini yıkattığı çamaşırhanenin sahibi ve apartman girişinde sohbet ettiği komşuları, henüz bir rahatsızlık hissetmedikleri halde Ebola’ya yakalanma endişesinde olduklarını söylediler.

New York’ta Ebola paniği


Belediye Başkanı: Paniğe gerek yok
New York Belediye Başkanı Bill de Bilasio ve New York Valisi Andrew Cuomo; New Yorklulara sakin olma ve paniğe kapılmama çağrısı yaparken; sonuç pozitif çıksa dahi, virüsün şehirdeki diğer insanlara bulaşmasının çok zor olduğunu belirttiler. De Bilasio, doktorun Batı Afrika’dan döndükten sonra sadece bir kaç kişiyle görüştüğü için paniğe gerek olmadığını, virüsün sadece hastaya ait kan ve diğer sıvılarla bulaştığı ve sıradan bir kontak ile bulaşmayacağını söyleyerek New Yorkluları rahatlatmaya çalışsa da olay sosyal medya’da patladı. New Yorkluların bu sabah Spencer’in kullandığı ‘’1’’, ‘’L’’ ve ‘’A’’ metro hatlarını kullanıp kullanmayacağı ve yetkililerin nasıl önlemler alacağı merak konusu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!