Hücumda arı defansta karınca

Beşiktaş’ta oyun içerisinde ustabaşı yok. Ama çırak da yok. Herkes usta. Eğer bir ustabaşı arıyorsak onu saha içinde değil kulübede ayakta görebiliriz.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın oyuna başlangıcını nasıl değerlendirirsiniz?
CEVAP: Beşiktaş, iyiye yakın oynadığı Asteras maçında ve harika oynadığı Tottenham maçında 1’er puan aldı. En iyimser bakışla, Beşiktaş yoluna 2 puan kayıpla devam etti. Bu kayıp puanlara Veli sanki isyan edercesine öyle bir vurdu ki, ‘Bunları bu akşam (dün akşam) Belgrad’da telafi edeceğiz’ der gibiydi. Beşiktaş rahat oynuyor, pas yapıyor, pozisyon üretiyor. Biz de devamı gelsin diyoruz. Maçın akışı içerisinde sadece ‘Motta’nın gördüğü sarı kart tekere çomak sokar mı’ diye de düşünmeden edemiyoruz.

USTALAR VE ÇIRAKLAR

SORU: Oğuzhanlı ve Oğuzhansız Beşiktaş arasında büyük bir fark var mı?
CEVAP: Beşiktaş’ın ligimizdeki takımlardan farkı şu: Sonuç ne olursa olsun basit ve çabuk oynuyor. Daha önemlisi paylaşmasını biliyor. Paylaşan takımda herkes oyundan zevk alır ve herkes oyunun içinde olur. Beşiktaş, bir veya iki oyuncudan skor değiştirmesini beklemiyor. Böyle olunca takım olgusu çok belirgin şekilde ön plana çıkıyor. Bu yazdıklarım Beşiktaş 1-0 öndeyken yazılanlar. Ama sonuç ne olursa olsun, tabela bu düşüncemi ve gerçeği asla değiştirmez.
Beşiktaş’ta oyun içerisinde ustabaşı yok. Ama çırak da yok. Herkes usta. Eğer bir ustabaşı arıyorsak onu saha içinde değil kulübede ayakta görebiliriz. Üzerine basa basa söylüyorum. Beşiktaş maçı kazanmazsa dahi bütün bunlar Beşiktaş’ın çıplak gerçeğidir. Sahada ustabaşı yok derken Olcay, Oğuzhan ve Demba Ba büyük bir ustalık keyfi vererek 2. golü yarattı. Ve ilk yarı bu sonuçla noktalandı.

Haberin Devamı

HEM KALiTE HEM iYi ANALİZ

SORU: Bu galibiyet Bilic’in doğru analizi ve taktiği ile mi yoksa iki takım arasındaki kalite farkıyla mı açıklanmalı?
CEVAP: Bu skorda hem kalite farkı var hem hocanın doğru analizleri var hem de ustalar içindeki ustaların belirli dönemlerde birer ikişer adım öne çıkmaları var.

GRUPTAN ÇIKMAYA YETER

SORU: İkinci yarı üst üste gelen golleri ve galibiyeti ‘Beşiktaş üst tura çıktı’ şeklinde okuyabilir miyiz?
CEVAP: İkinci yarıya müthiş bir başlangıç yaptı ve maçı kopartan bir skor yakaladı. Bu harika oyun ve skor gruptan çıkmaya yetecek mi? Bir aksilik olmazsa, mutlaka. 90 dakikanın sonunda bir Beşiktaş tarifi yapacak olursak kısaca şöyle özetleyebiliriz: Hücumda Beşiktaş yaşayan bütün arı çeşitlerini içinde barındırıyor. Bal yapanı var bal arası gibi, sokanı var sarıca arı gibi, affedersiniz eşekarısı var sokunca hayati tehlike yaratan gibi.. Ve sayıca yeterli. Top rakipteyken ise Beşiktaş sanki kışa hazırlık yapan karıncalar gibi ve sayıca fazlasıyla yeterli.

Yazarın Tüm Yazıları