Ğulam Azzam vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Ğulam Azzam vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 00:25

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle hapiste bulunan Bangladeş Cemaat-i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Prof. Ğulam Azzam hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Azzam'ın avukatı Tajul İslam, Azzam'ın durumunun kötüleşmesi sonucu Bangabanhu Sheihk Mujib Rahman Tıp Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldığını ve burada hayatını kaybettiğini söyledi.

Ğulam Azzam vefat etti
ABDULLAH GÜL AFFEDİLMESİ İÇİN MEKTUP YAZMIŞTI

İslam, Azzam'ın 92 yaşında olmasına dikkati çekerek, "Hükümet ve mahkeme, Azzam'ın solumun yetersizliğinin olduğunu biliyordu. Azzam'ın hapiste daha iyi koşullarda tutulmasını talep etmemize ve durumunun ağırlaşmasına rağmen, bu talebimiz kabul edilmedi" dedi.

Azzam, bir süredir solunum yetersizliğinden tedavi görüyordu.

Ğulam Azzam vefat etti

Azzam'ın ölümünün ardından Pakistan'ın başkenti İslamabad'da gıyabında cenaze namazı kılındı.

Haberin Devamı

Ğulam Azzam vefat etti

1971'deki bağımsızlık savaşında Pakistan ile işbirliği yaparak katliama karışmak gerekçesiyle yargılanan Ğulam Azzam, geçen sene Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nce 90 yıl hapse mahkum edilmişti.

Uluslararası gözlemcilerce “siyasi” olarak nitelenen tartışmalı davanın Türkiye’den bir heyetin de izlediği duruşmalarından birinde Azzam, “Türkiye’ye ve Türk hükümetine davaya yaklaşımlarından ötürü çok teşekkür ederim, onlara selamlarımı gönderiyorum” demişti.

Cemaati-i İslami’nin kurucusu olan Seyyid Ebul Ala Mevdudi, Mısır’daki Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan el Benna ve en önemli teorisyeni Seyyid Kutub gibi liderleri etkilemiş bir isim. Hareket, Bangladeş’in, “İslam Cumhuriyeti” Pakistan’dan kopmasına karşı çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!