Demir adamlar Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Demir adamlar Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 18:49

Antalya Orta Mesafe Triatlonu 26 Ekim Pazar günü koşulacak. 138 sporcunun kayıt yaptırdığı yarışlar için gönüllüler aranıyor.

Haberin Devamı

Demir adamlar Antalyada
Bu haftasonu, Antalya Orta Mesafe Triatlonu (26 Ekim 2014) koşulacak. Peki nedir bu orta mesafe, demiradam diye soranlarınız olabilir. Triatlon, 3 spor branşının bir araya gelip arka arkaya yapılmasıdır. Sporcular önce yüzerler, sudan koşarak çıkıp değişim alanına gelirler ve bisikletlerini alıp sürmeye başlarlar.

Demir adamlar Antalyada

Parkuru tamamlayan sporcu değişim alanına gelir, bisikletini bırakır, koşu ayakkabılarını giyer ve başlar koşmaya... Bu haftasonu orta mesafesini koşacak yarışçıları kaç km’lik parkurlar bekliyor? 1,9 km yüzme, 90 km bisiklet, 21 km koşu. Demiradam (ironman) yerinde bir tabir olmuş değil mi?

Demir adamlar Antalyada

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜLER ARANIYOR
Antalya ve ilçesi Alanya yıllardır Türkiye’de triatlonun merkezi, en çok yarışın düzenlendiği ilimiz. Fakat bu haftasonu düzenlenecek yarışta Konyaaltı Belediyesi, yarış alanının kullanımı dışında herhangi bir maddi destekte bulunmayacağını ve organizasyon için personel görevlendirmesi yapmayacağını belirtmiş.
Şimdilik neden niçin diye sorgulamak yerine, triatlon sporuna ‘aşina’, bu sporu seven gönüllüler aranıyor. Su istasyonunda sporculara su vermekten, yarış alanının kurulumuna, hatta şanslıysanız madalya takmaya bile Antalya’ya bekleniyorsunuz sevgili triatlon severler.

138 SPORCU KAYIT YAPTIRDI
Federasyonun sitesinde 138 sporcunun yarışa kaydolduğu gözüküyor. Dileriz hava şartları da atletlerimizi çok zorlamaz. Nitekim geçen Alanya’da koşulan yarışta ikinci gün darmadağan olmuş iskeleye uyanmıştık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!