Merkel’in Türk’ü istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Merkel’in Türk’ü istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 01:17

Almanya doğumlu öğretmen Aylin Arabacı Pfab, geçen yıl iktidardaki Hıristiyan Demokrat Parti’nin CDU teşkilatına seçilen ilk Türk kökenli olurken, yabancı düşmanı mektup ve tehditler üzerine partisi de destek çıkmayınca 16 ay sonra istifa etti.

Haberin Devamı

Birkaç gün önce CDU’lu Başbakan Angela Merkel, partisine göçmenleri çekmek için kampanya başlatırken, “Sadece hoşgeldin kültürü yetmez, serbest alanlar sunmak gerekir” diyordu. 81 milyon nüfusunun 15.3 milyonu göçmen kökenli olan Almanya’da göçmenler önemli bir oy potansiyeli. Gelecekte seçimlerin kaderini göçmenler belirleyecek. CDU göçmenlere açılmak istiyor, ancak buna ne kadar hazır? Aylin Arabacı Pfab örneği bu zorluğu gösteriyor.

SANSASYON OLMUŞTU
Almanya’da doğan ve okuyan, öğretmen olarak görev yapan Aylin Arabacı Pfab (38), Baden Württemberg Eyaleti’nin 20 bin nüfuslu Waghaeusel kentinde geçen yıl CDU teşkilat başkanı seçilince, tam bir sansasyon yarattı. CDU, Pfab’ı “Genç, kadın, modern, dövmesi var, iki isimli ve en önemlisi de Türk ve Müslüman biri Hıristiyan Demokrat Parti’de teşkilat başkanı” diye örnek gösterdi. CDU’lu üst düzey politikacılar Aylin Arabacı Pfab ile basına pozlar verdi. Bir çocuk annesi Pfab gördüğü ilgiden başlangıçta etkilendi. Ama çok uzun sürmedi. “Defol Türk”, “Pis domuz” gibi daha ağıza alınmayacak hakaret dolu ırkçı mektuplar, mailler ve tehditler gelmeye başladı. Partisinden destek gelmediği gibi, kendisine karşı oyunlar oynandığını görünce, istifa etti.

Haberin Devamı

Arabacı Pfab, duygularını şöyle açıkladı: “Pişman değilim. Benim için biraz acı da olsa, iyi bir tecrübe oldu. Partide başarılı çalıştım. Partiyi yenilemeye uğraştım. Ama partide kadına bile bakış tarzı çok eski olan eski kafalar var. CDU’nun ‘Hoşgeldin kültürü’ne henüz uzak olduğunu gördüm. Başkanlıktan çekildim ama üye olarak kaldım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!