'Almanya atlarımdan özür dilesin'

Güncelleme Tarihi:

Almanya atlarımdan özür dilesin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 17:30

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Almanya'nın Zazu ve Dashing Home adlı yarış atlarından özür dilemesini istedi.

Haberin Devamı

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Almanya’nın, sahibi olduğu Zazu ve Dashing Home adlı yarış atlarından özür dilemesini istedi. Gerekçe ise Çeçen liderin atlarının Almanya’da kazandıkları yarıştan para alamaması.

Russia Today’in haberine göre, Kadirov’un atları Baden Baden ve Düsseldorf’ta katıldıkları yarışta birinci oldu. Ne var ki, Avrupa Birliği ’nin Çeçen lidere uyguladığı yaptırımlar nedeniyle, Kadirov’a para ödülü verilmedi. Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’ı sık kullanmasıyla bilinen Kadirov, açıklamayı atının fotoğrafını paylaşarak yaptı.

'ATLARIM DEPRESYONA GİRDİ'
Çeçen lider, atlarının kazandığı toplam 7 bin euronun ödenmemesini “Almanya tarihinde yüz kızartıcı bir sayfa” olarak niteledi ve Alman yetkililerin “milyonlarca euro tazminat ödemesi gerektiğini” belirtti. Kadirov, Instagram’a atıyla yüklediği fotoğrafın altında Almanya’nın kararı nedeniyle atlarının depresyona gireceğini vurgulayarak, “Konunun parlamentoda uzun uzadıya görüşülmesinin, Cumhurbaşkanı ve Şansölye arasındaki istişarelerin ardından Zazu’nun dürüst çalışma ve hızlı toynakları sayesinde kazandığı paradan mahrum bırakılmasına karar verdiler. Aynı zamanda, onun hareket özgürlüğünü kısıtladılar. Öyle görünüyor ki, Irak, Suriye , Libya, Afganistan’da savaş başlatmaktan ve dünyadaki tüm problemlerden Zazu’nun sorumluymuş” yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!