İK Mutfakta ne var?

Haberin Devamı

SİZ bu satırları okurken, iki günlük etkinlik başlamış olacak...
PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) Ege Şubesi’nin ev sahipliğinde, bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan 11. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’nden söz ediyorum.
Bu yıl tema, “İK mutfakta ne var?” olarak belirlenmiş; “İnsan kaynakları bölümleri, işletmelerin mutfağıdır” fikri çıkış noktası olmuş. Her yıl, böyle sürükleyici bir manşetle, bu disiplinin adeta gündemini belirliyor PERYÖN.
Mesela geçen sene, “Gelecek ve Yetenek”ti...
“X-Y-Z kuşakları üzerinde çalışılan” bir öncekinde ise, “3 Kuşak 1 Zirve” sloganının gölgesinde buluşulmuştu...
TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Mimarlık Merkezi’ndeki Zirve’de katılımcılar, değerli konuşmacıların, panelistlerin, (söylentilere bakılırsa) sürpriz oyuncu ve sanatçıların da yer alacağı, ana oturumları, paralel oturumları, keyif oturumlarını, panelleri, gösterileri, ve yarışmaları izleyecekler.
Web sitelerinde, Zirve’ye, doğal olarak genellikle meslektaşları davet etmişler.
Ama, eğer “insan ve yönetim” sözcükleri, birlikte çok şey ifade ediyorsa işinizde, “programa bir göz atın” derim. Katılmakla, çok şey kazanabilirsiniz...
Diğer yandan, (aramızda kalsın) insan kaynakları disiplini, sadece İK’cılara bırakılmayacak kadar ciddi bir alandır; bekleriz...

Haberin Devamı


Hamur’un ateşle imtihanı: “ORA Akademi”

Biraz da, Zirve’nin (unutkan) programında yer almayan bir “atelye” çalışmasından söz edelim.
ORA Group, bugün saat 16.15’te, kendi İnsan Kaynakları Akademisi’ni, “örnek olay” tadında vitrinleyeceği ve yalnız 50 kişi ile sınırlı, bir “etkileşimli sohbet”e davet edecek katılımcıları...
ORA AKADEMİ’nin profesyonelleri, yıllarını fırına, hamura ve küreğe vermiş ustalarla birlikte, “İK Hamur İşleme Sanatı”dır temasını anlatacaklar. Alegorilerle süslü buluşmanın moderatörlüğünü de ben yapacağım.
İşe, “su ve buğdayın hikayesi”yle başlayıp, ORA’nın “seçme ve yerleştirme modeli”ni tanıtacağız...
Akademi’ye başvururken, “ne yani hayatım mı değişecek?” diye soranlara, “Bunu iddia etmek zor. Ama pek çoğumuzun hayatı ORA’da değişti; bu, senin ne aradığına bağlı...” diye yanıt verdiğimizi anlatacağız. Hamur gibi yoğurulan arkadaşımızı, yolda nelerin beklediğini de “hamurun ateşle imtihanı” bölümünde açıklayacağız.
Ardından, hamur işleme sanatına, “bu işten çok para kazanamam” önyargısıyla yaklaşanlara, bu kez bir soracağız:
“Başlangıçta evet! Çünkü bilmediğin çok şey var. Ama öğrendiğin her yeni şey, senin kazancını artıracak. Üstelik bunları öğrenirken, cep harçlığı da alacaksın, fena mı?”
Sunum’un “peki sen neredesin?” başlığını taşıyan son bölümünü burada anlatmayalım ki, hem geriye biraz da heyecan kalsın, hem de atelye çalışmasına katılanların bir ayrıcalığı olsun...

Haberin Devamı

Turpun Büyüğü Heybede
İlk günün 4. ve son panelinde ise, bendeniz, Çimstone Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman ve Hürriyet Ege Temsilcisi Deniz Sipahi, (yine programa yazılması unutulan) “İyi malzeme, İyi Yemek” gündemiyle söyleşmeyi planlamıştık ama, Deniz Bey’in nükseden alerjisi, galiba 3 kişi olmamızı engelleyecek. Zirve, yarınki programla sona eriyor...

Yazarın Tüm Yazıları