Karamsarlar erken ölüyor

Güncelleme Tarihi:

Karamsarlar erken ölüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 16:07

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) inovasyon kültürünü Anadolu’ya yaymak amacıyla Arçelik A.Ş ve TEB stratejik ortaklığıyla Ankara’da düzenlediği İnovasyon Haftası tamamlandı.

Haberin Devamı

İki gün boyunca süren etkinlikleri yaklaşık 5 bin kişi takip etti. Dünyaca ünlü gezegen bilimciler, yerli ve yabancı mucitlerin yanı sıra; pek çok akademisyen, işadamı ve yazar başkentlilerle buluştu.

Yaratıcı düşünme hızlandırılmış öğrenme ve inovatif liderlik alanında öncü bir yazar olan Michael Gelb, “Amaca ulaşmak için kendinize bir rol model belirleyin. Karamsar insanlar daha çok hasta olurlar. Zeka testinden daha az puan alırlar. Daha az para kazanırlar. İyimserler bunun zıttı sonuçlar alırlar. İyimserler, kötümserlerden 7 yıl daha fazla yaşarlar” dedi. İnovasyonda devrimci örnekler de veren Gelb, özetle şöyle konuştu: “Eğer yaratıcılığı öğrenmek istiyorsanız. Sizlere en büyük rol model olacak isimler, hiç kimse uçmayı düşünmezken paraşütü icat eden Leonardo Da Vinci ve dünyayı aydınlatan Thomas Edison’dur. Herkes Edison’un en büyük buluşunun ampul olduğunu sanıyor. Thomas’ın en büyük buluşu ampul değildir. O bütün dünyayı aydınlatmanın sistemini buldu. Bu da yetmedi gramofonu icat ederek, bizim bugün kayıttan müzik dinlememizin önünü açtı. Sinema kamerasını da o icat etti. Bugün sinemaya gidebiliyorsak Edison’un sayesinde oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!