Küçükçekmece'de sokak kedilerine yuva

Güncelleme Tarihi:

Küçükçekmecede sokak kedilerine yuva
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 14:46

Küçükçekmece Belediyesi sokak kedileri için kedi evleri yaptı. Belediyenin ilk kedi evleri Atakent Mahallesi’ne yerleştirdi.

Haberin Devamı

Atakent Mahallesi 2. Etap’ta Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından geniş bir katılımla gerçekleştirilen kedi evinin kurulum töreninde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır, "İnsanlar kadar tüm canlıların bu dünyada yaşama hakkı olduğunu düşünüyorum. Burası bizim olduğu kadar onların da. Küçükçekmece Belediyesi olarak biz de ilçemizdeki tüm canlıların, hayvanların rahat bir ortamda, sağlıklı bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Temel Karadeniz’in de desteğiyle artık Küçükçekmece’de kediler kış mevsiminde sokaklarda değil, bu yuvalarda kalacak" dedi.

KEDİ EVİ HAYVAN SEVERLERİ MUTLU ETTİ

Çocuklara hayvanlarla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmayı amaçlayan projenin ilk ayağı olan kedi evleri ilçedeki hayvan severleri çok mutlu etti. Atakent Mahallesi sakini Afitap Sezgin, Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederek kedi evlerinin sayısının çoğaltılmasını istedi. Atakent Mahallesi Muhtarı Halime Totkanlı da hayvanların her zaman insanların minik dostları olduğunu belirterek, Küçükçekmece Belediyesi’ne karşı olan minnetini dile getirdi.

‘KIŞ GELMEDEN YUVALARINA KAVUŞTULAR’

Emekli Öğretmen Tülay Üstünel de "Sıcakta evimizde otururken kedilerin soğukta kalmasına gönlümüz razı gelmiyordu. Onlara mama veriyor, geçici yuvalar sağlıyorduk. Kış mevsiminde hele ki Belediyenin belirlediği yerlerde onlara bakmak çok daha güvenli. Bu nedenle Küçükçekmece Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!