O yavruların iniltilerini duyunca başım döndü, gözlerim karardı

Kedi-köpek yavrularının satıldığı petshop’ta bayılmamak için kendimi zor tuttum. Ağlayarak dışarı kaçtım.

Haberin Devamı

Feyza Hanım, “Para kazanmak için yavru köpeği annesinden ayırmışlar” şeklinde bir haber vardı geçen gün gazetede, içim burkularak, gözlerim dolarak okudum.
Ben de buna benzer bir olay yaşadım...
Çarşıda dolaşırken bir inilti duydum. Baktım, iki minicik köpek bir kafesin içinde. Başlarında da bir kızcağız dikiliyor.
“Ne oluyor?” diye sordum, “Bodrum katta petshop var, bunları satıyoruz” dedi.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki.
“Bunlar çok küçük, anne sütünden başka bir şey içemez ki, bu ne vicdansızlık?” diye tepki gösterdiğimde “Ben sadece burada çalışıyorum” diye yanıt verdi.
İnip şunlara bir bakayım dedim. Basık, loş, havasız bir yerde bir sürü kedi-köpek yavrusuyla karşılaştım.
Onların miyavlaması ve iniltilerini duyunca yemin ediyorum başım döndü, gözlerim karardı.
Bayılmamak için kendimi zor tuttum. Ağlayarak dışarı kaçtım.
O bölgeye bakan belediyeye dilekçe yazıp kendi elimle götürüp verdim. Yerel gazeteye de e-mail attım, sağ olsunlar yayınladılar. Fakat değişen bir şey olmadı.
O günden beri o çarşıdan nefret ediyor, yanından bile geçemiyorum. Depresyona girdim...
Lütfen bu konuları da gündeme getirin, petshop’larda eziyet çeken hayvanlarla ilgili yazın. Bu konudaki yasanın bir an önce gündeme alınmasını sağlayın.
Sizin ulaşabileceğiniz okurlarınız, tanıdığınız pek çok avukat, sanatçı vardır.
Ayrıca köşenizde yazmanız bile yetkilileri harekete geçirir.
Lütfen bu konuyu gündemde tutun...
Rumuz: Hasret

Haberin Devamı

Canım okurum, bu konuda çok yazıp çiziyoruz, merak etmeyin. Ayrıca yasanın yeni şekliyle ilgili uzun süredir yetkililere uyarılarda bulunuyor, düşüncelerimizi de iletmeye çalışıyoruz.
Umarız bir an önce, dört ayaklı masum dostlarımızın bizlerle çok daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmelerini sağlayacak önlemler alınır.
Bir dostumdan duyduğuma göre; Florida’da yasalar, her evde kişi başına mutlaka bir hayvan bulundurulmasını şart koşuyormuş. Tabii daha fazla da sahiplenebiliyorlarmış. Bu sayede sokaklarda aç, sefil, acı çeken hayvan kalmıyormuş.
Dilerim bizde de buna benzer yasalar çıkarılır. Hiç değilse hayvan sahiplenenlere kolaylıklar sağlanabilir, maddi destek verilebilir.
Bu arada petshop’larda hayvan satışını yasaklayan yönetmelikler hali hazırda da geçerli. Ancak ne yazık ki, pek çok konuda olduğu gibi, bu açıdan da bir vurdumduymazlık söz konusu.
İnsanlar petshop’lardan hayvan almaktan vazgeçseler, bu ticaret de sürmezdi.
Bunun yerine barınaklardan hayvan edinmek çok daha yararlı.

Yazarın Tüm Yazıları