Çeyrek ve yarım altın fiyatları ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek ve yarım altın fiyatları ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 00:58

Altın fiyatları bu haftanın ortalama trendinde devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 90 liraya yükselen altın,gün itibariyle 89 lira seviyesinde hareket ediyor.

Haberin Devamı

Spekülatörler, yükseliş beklentisi ile açtıkları altın pozisyonlarını, küresel büyümenin yavaşlamakta olduğu endişelerinin hisse senedi piyasalarını düşürmesinin ardından, son dokuz haftada ilk kez artırdı.
New York'ki altın vadeli ve opsiyon işlemlerinde, net uzun pozisyon sayısındaki artış, 2010'dan bu yana haftalık bazda en uzun süreli düşüş dönemini sonlandırdı. Altın fiyatları, küresel hisse senetlerinin sekiz ayın en düşük seviyesine inmesi ile birlikte yükselişini ikinci haftaya taşıdı.

23 Ekim 2014 - Güncel altın fiyatları

Çeyrek ve yarım altın fiyatları ne kadar oldu


Küresel hisse senetlerin değeri, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 2015 yılı için küresel büyüme tahminini düşürmesi ile birlikte, bu ay 3.2 trilyon dolar eridi. Fed politika yapıcıları, yavaşlamakta olan diğer ekonomilerin ABD ekonomisine risk oluşturduğunu kaydetmesi ile birlikte, exchange traded fonları (ETF) yoluyla altın alımları Temmuz ayından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi.

BAKMADAN GEÇME!