Kule görevlilerinden şoke eden itiraf: Uçakları camdan bakarak denetliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kule görevlilerinden şoke eden itiraf: Uçakları camdan bakarak denetliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 10:58

Rusya başkenti Moskova’nın Vnukovo Havalimanı kule görevlileri korkunç bir itirafta bulundu. Alanda yerdeki uçakların konumu belirleyen lokasyon radarının uzun süreden beri normal çalışmadığını itiraf eden kule, “Biz çoğu zaman camdan bakarak uçakların konumunu tespit ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Total petrol şirketi Başkanı Christophe de Margerie’nin 21 Ekim gecesi inanılmaz uçak kazasında hayatını kaybetmesi ardından Rusya’nın bir numaralı havalimanıyla ilgili şok eden teknik ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Lifenews ajansına şok eden itirafta bulunan Vnukovo havalimanı kule görevlilerinden biri, “Alandaki radar uzun süreden beri gerektiği gibi çalışmıyor. Çoğu zaman uçak olmadığı yerde varmış gibi sinyal veriyor. Bu yüzden çoğu zaman radar ekranında uçak gördüğümüzde, kule alanın ortasında bulunduğumuz için, camdan bakarak durumu fiilen kontrol ettikten sonra karar veriyoruz” dedi.

Yaşanan trajik kazadan sonra Vnukovo Uluslararası Havalimanı'nın yöneticisi Andrey Diakov ile yardımcısı Sergey solntsev görevlerinden istifa etti.

Total Başkanının taşıyan Falcon-50 VIP uçak 21 Ekim gecesi Vnukovo havalimanı pistine çıkan kar küreme aracına çarparak feci kaza geçirmişti.

Haberin Devamı

Kule görevlilerinden şoke eden itiraf: Uçakları camdan bakarak denetliyoruz

Vnukovo havalimanı THY tarafından da Moskova’da üs olarak kullanılmakta. Türkiye’den Moskova’ya yapılan tüm seferler bu havalimanı kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!