Yine yaktılar...

Güncelleme Tarihi:

Yine yaktılar...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 11:02

Türkiye'ye kanunsuz yollardan girdikten sonra yakalanan kaçak göçmenlerin götürüldüğü İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi ikinci kez yakıldı.

Haberin Devamı

Yangın, Işıkkent semtinde bulunan merkezde, saat 01.30 sıralarında çıktı. Kaçak göçmenler, isteklerinin yerine getirilmemesini gerekçe göstererek, kaldıkları koğuşlardaki yatakları ateşe verdi. Yatakların bulunduğu iki koğuşun yandığının farkına varan görevli polisler, durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirirken 180 kaçak göçmeni de tel örgüyle çevrili arka bahçeye çıkardı. İki koğuşta başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Söndürme çalışmaları sırasında Çevik Kuvvet polisi, merkezin çevresinde önlem aldı. Dumandan etkilenen kaçak göçmenleri sağlık ekipleri ayakta tedavi ederken herhangi bir ölüm ya da yaralanmanın olmadığı öğrenildi. Bu sırada yangından etkilenmemeleri için merkezin bahçesinde tutulan kaçaklar arasında tartışma çıktı. Kargaşadan faydalananlardan üçü kaçma girişiminde bulundu. Tellerden atlayarak kaçmaya çalışan üç kşi, polis tarafından kısa sürede yakalandı.

Haberin Devamı

Yine yaktılar...

Aynı merkezde 9 Ekim 2014'te de dışarıya çıkmalarına izin verilmeyen kaçak göçmenlerin yatakları tutuşturmaları sonucu yangın çıkmış, kısa sürede söndürülmüş, olayda 6 kaçak yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!