Ruhr Kitap Fuarı 31 Ekim’de başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ruhr Kitap Fuarı 31 Ekim’de başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 10:51

Ruhr Kitap Fuarı, 10’uncu yılında Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin en büyük kitap satış fuarı ve edebiyat festivaline dönüştü. Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft’ın himayesinde düzenlenecek fuara Türkiye’den birçok yazar katılacak.

Haberin Devamı

FUARIN kurulacağı alan, Ruhr Bölgesi’ndeki Türkler için ayrı bir önem taşıyor. Fuar organizasyon komitesinden Fikret Güneş, “Bir çoğumuz madenci, madenci çocukları ve hatta artık madenci torunlarıyız. Bu bağlamda kitap fuarının gerçekleştirileceği Zeche Zollverein hem bir zamanlar Avrupa’nın en büyük maden ocağı, hem de UNESCO dünya kültür mirası olmasının yanı sıra fuara gelen/gelecek olan bir çok kitapseverin Almanya’daki geçmişinin de bir parçası. Burada her gün bir etkinlik gerçekleştirilecek” dedi. Fuar süresince geçen yıllara oranla çok daha fazla sayıda kitap kitapseverlere sunulacak. Programda çok sayıda okuma ve söyleşi ve imza günlerinin yanı sıra, Sunay Akın’ın İstanbul Oyuncak Müzesi Sergisi de yer alacak.

Ruhr Kitap Fuarı 31 Ekim’de başlıyor


İLK KEZ RUHR’DA
Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak şiire ağırlık verilmiş. Türkçeden Almancaya çok az şiir çevrildiğine dikkat çeken Fikret Güneş, “Türk edebiyatının duayenlerinden Hilmi Yavuz’u davet ettik. Almancaya çevrilen kitabı, ilk olarak bu fuarda yer alacak, Cezmi Ersöz, Sunay Akın, Küçük İskender burada sevenleriyle buluşacak. Türk edebiyatında önemli bir yeri olan Türk şiirinin de daha fazla tanınmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!