Gediz'den Çiğli'ye sağlık kampüsü

Güncelleme Tarihi:

Gedizden Çiğliye sağlık kampüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 10:50

GEDİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile üniversitenin Çiğli’deki yatırımları görüşmek üzere bir araya geldi. Prof. Dr. Çevik, "Kabımıza sığmıyoruz ve bu nedenle Çiğli kampusumuza bir an önce başlamak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Üniversite Genel Sekreteri Adnan Yeşildal ile CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, Başkan Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti. Üniversitenin mevcut durumu, yatırım planları, Çiğli kongre merkezi ve sağlık kampusu gibi konuların görüşüldüğü ziyarette, iki kurum arasında sağlanacak karşılıklı ilişkiler ile hızlı yol kat edileceği vurgulandı.

Üniversite hakkında detaylı bilgi veren Rektör Prof. Dr. Çevik, "Kısa zamanda 5 fakülte, 22 lisans ve 11 ön lisans bölümüne ulaştık. Bu yıl okulumuza bin 650 öğrenci kayıt yaptırdı. Üniversitemizde okuyan 6 bin 500 öğrenci ve çalışan 500 personelimiz bulunuyor. 87 ülkeden 500 yabancı öğrencimiz var. Kabımıza sığmıyoruz ve bu nedenle Çiğli kampüsümüze bir an önce başlamak istiyoruz. Çiğli’de yapacağımız projemiz oldukça modern ve prestijli olarak hazırlandı. Bakanlık izinlerini bekliyoruz. Sağlık kampüsümüzün ilçeye çok katma değer katacağına inanıyorum. Çiğli Belediyesi ile de yakın temasta olmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Çiğli’nin giderek sağlık ve eğitim alanında önemli bir noktaya geldiğini belirten ve kendilerinin bu anlamda yapılan her türlü projeye destek verdiklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Gediz Üniversitesinin sağlık kampusunun yapılmasının ilçeye sağlayacağı katkıların oldukça fazla olduğunu vurguladı. Gediz Üniversitesi ile ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirten Başkan Hasan Arslan, "Üniversitemize her türlü desteği sunmaya hazırız. Üniversite ile işbirliğine hazırız. Kongre merkezi ve sağlık kampusunun ilçemizde bir an önce faaliyetlerine başlaması bizim de arzumuz. İlçemize çok olumlu katkıları olacağını biliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!