Çeşme'de orman kadastro eğitim toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede orman kadastro eğitim toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 01:10

İZMİR’in Çeşme İlçesi’nde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Orman Kadastro Çalışmaları Eğitim ve Değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Çeşme Sheraton Oteli’nde düzenlenen Orman Kadastro Çalışmaları Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı’na; Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, Kadastro Dairesi Başkanı Güngör Güzel, TCDD İzmir Bölge Müdürü Murat Bakır, Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Demir, Orman Genel Müdürlüğünden Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanı Naci Yaman, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Kurban Ali Aslan, Tapu Kadastro 3’üncü Bölge Müdürlüğüne bağlı Kadastro Müdürlüklerinden yaklaşık 250 personel katıldı.

ORMAN KADASTRODA PİLOT BÖLGE

Açılış konuşmasını yapan Tapu ve Kadastro İzmir 3’üncü Bölge Müdürü Habil Oğan, "Bugünkü idare, orman kadastrosunda bizim bölgemizi pilot bölge olarak tespit etti. 455 birimde 175 bin hektar gayrimenkulün tespiti söz konusudur. Buradaki süremiz 360 gün ve harcanacak miktar 19.5 trilyondur. Bu tabiki bir devletin devlet yapısındaki büyüklüğünü gösterir" dedi. Teknik mevzuatla çok kritik aletlerle ülkenin tamamında çalıştıklarını belirten Oğan, "Ülkedeki kadastrosunun tamamını ölçüyoruz. Ancak bunlar içinde kadastrosu tamamlanmayan 300’e yakın yerimiz var. Bunların doksan küsur tanesi Türkiye’nin muhtelif yerlerinde; iki yüze yakın yeri Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerimizde yer alıyor. Bunların da orman, aşiretler arasında ki sürtüşmeler, kan davaları veya o bölgedeki terörden kaynaklanan olaylardan kaynaklanıyor" diye konuştu. Sadece orman kadastrosu ve tapulama kadastrosu yapmadıklarını belirten Oğan, "Sadece orman kadastrosu ve tapulama kadastrosu yapmıyoruz. Bunun içinde 22A dediğimiz yeniden kadastrolama var. Bizim bölgemizde 208 bin parselde 96 birimde 22A denilen yenileme kadastrosu yapmışız. Yine 32 birimde 2 bin 400 parsel 2B çalışması yapmışız. Yine sayısallaştırma ve askeri güvenlik bölgeleriyle ilgili tüm çalışmalarımızı bitirmiş bulunuyoruz. Bizim doğumumuzdan ölüşümüze kadar mezarlıktaki yerlerimize kadar tapu ve kadastronun her birimde her yerde mutlaka imzası vardır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!