Türk Filmleri Haftası’nda 16 film gösterilecek

Güncelleme Tarihi:

Türk Filmleri Haftası’nda 16 film gösterilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 10:37

Berlin Türk Filmleri Haftası, bugün Çağan Irmak’ın ‘Dedemin İnsanları’ adlı filminin gösterimiyle başlayacak. 1 Kasım’da sona erecek etkinlikte UCI Kinowelt Colesseum’da 16 film gösterilecek.

Haberin Devamı

AÇILIŞTA ‘Dedemin İnsanları’ filminin başrol oyuncuları Gökçe Bahadır ve Yiğit Özşener’in yanı sıra yapımcılar Mustafa Oğuz, Ekrem Çatay ile sinema tarihçisi Burçak Evren

Türk Filmleri Haftası’nda 16 film gösterilecek
sinemaseverlerle buluşacak. Alman sinema ve televizyon dünyasından çok sayıda tanınmış Türk kökenli yönetmen ve oyuncu da açılış galasının konukları arasında yer alıyor.

Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanan Türk sinemasının 100’üncü yılı, Berlin Türk Filmleri Haftası’nın bu yılki ana temalarından birini oluşturuyor. Bu amaçla 24 Ekim’de de Berlin Türk Evi’nde panel düzenlenecek. ‘Türk Sineması 100 Yaşında’ konulu panelde son dönemlerde giderek büyüyen televizyon dizi sektörünün sinemaya olan etkisi de ele alınacak. Panelin konukları Most Production’dan Mustafa Oğuz, Ay Yapım’dan Ekrem Çatay, oyuncu Uğur Polat, sinema tarihçisi Burçak Evren olacak. Türk sinemasının 100’üncü yılı kapsamında bir de sergi düzenlenecek. 29 Ekim’de Berlin Büyükelçiliği’nde verilecek Cumhuriyet resepsiyonunda ‘Afiş ve Fotoğraflarla Türk Sineması’ adlı sergi açılacak.

İŞTE O FİLMLER

Etkinlik dolayısıyla UCI Kinowelt Colesseum’da 16 film gösterilecek. İşte o filmler:
Dedemin İnsanları, Bir Eylül Meselesi, Ummah, Eve Dönüş Sarıkamış 1915, Yozgat Blues, Zerre, Sesime Gel, Güzelliğin On Par Etmez, Willkommen Bei Habib, Daire, Batıdan Doğuya Akan Nehir, Gömülü Sesler, Die Erbin, Einmal Hans mit scharfer Sosse, Köksüz, Kusursuzlar...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!