Çelik Tekne Tersanesi, Ürdünlü Hijazi'nin

Güncelleme Tarihi:

Çelik Tekne Tersanesi, Ürdünlü Hijazinin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 00:58

Çelik Tekne Tersanesi dün yapılan icra ihalesi ile satıldı. 42 yıllık tersaneyi, Türkiye’de canlı hayvan ithalatı ile adını duyuran Ürdünlü Hijazi & Ghosheh Group’un şirketi 29 milyon 300 bin TL’ye kazandı.

Haberin Devamı

Anadolu Adalet Sarayı Mezat Salonu’nda dün yapılan ihale, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz’ın şirketi GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi A.Ş. ile Hijazi’nin şirketi Kuzey Star Shipyard Denizcilik A.Ş. arasında geçti. Açık artırım tekliflerinde GSD Denizcilik en son 29 milyon 200 bin TL teklif verdi. Kuzey Star şirketi ise teklifini 100 bin TL artırarak 29 milyon 300 bin TL’ye çıkararak tersanenin yeni sahibi oldu. Kuzey Star şirketi ihale bedelinin yanı sıra 6 milyon TL’yi bulan KDV ödemesi de yapacak.

Çelik Tekne Tersanesi, Ürdünlü Hijazinin
42 YILLIK ÇELİK TEKNE TERSANESİ BUGÜN İCRADAN SATILACAK

Çelik Tekne Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den alacaklı bankalardan birinin, dün yapılan ihalenin iptali için dava açacağı öğrenildi. Tasfiye sürecindeki şirketin toplam 247 milyon TL borcu bulunuyor.

GEÇEN YIL İFLAS ETMİŞTİ
Galatasaray Holding şirketlerinden Çelik Tekne Sanayi ve Ticaret A.Ş. daha önce iflas erteleme başvurusunda bulunmuş ancak mahkeme geçtiğimiz yıl şirketin iflasına karar vermişti.
İflas kararı ile birlikte Tuzla’daki 80 bin metrekare alan üzerine kurulu tersanenin satışı gündeme geldi. 42 yıllık geçmişi bulunan Çelik Tekne, sektörün en büyük firmaları arasında yer alıyordu.

Haberin Devamı

HAYVAN İTHALATI İLE ADINI DUYURDU
Çelik Tekne Tersanesi ihalesini kazanan Ürdünlü Hijazi, Türkiye'de adını canlı hayvan ithalatı ile duyurdu. Et Balık Kurumu'nun 2010'da yaptığı ihalelerin tamamına yakınını Hijazi şirketi kazanmıştı. Ürdün merkezli şirket, sahip olduğu gemilerde hayvan yetiştiriciliği ile biliniyor. Hijazi'nin, dünkü tersane ihalesini kazanan şirketi ise geçtiğimiz nisan ayında İstanbul'da kurulmuştu.

dgokce@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!