Aziz Yıldırım'dan çok önemli bağış

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırımdan çok önemli bağış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 09:54

Türkiye’nin en önemli tıp fakülteleri arasında yer alan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi; son derece modern, çok kapsamlı, nitelikli ve daha iyi daha ayrıntılı araştırmaların, analizlerin yapılacağı bir cihaza sahip oldu.

Haberin Devamı

Milyonlarca hastanın şifa bulduğu bir hastane olmasının yanı sıra aynı zamanda bir bilim yuvası konumundaki İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yardım ederek teknolojinin en üst seviyede kullanıldığı bir cihaz bağışladı. Markası ve fiyatı gizli tutulan bu cihaz laboratuvarda yapılmakta olan biyokimyasal yöntemleri daha ileri ve daha detaylı analiz seviyelerine taşıyabilecek.

TIP ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİMİNE DE KATKI OLACAK

Yapılan araştırma projeleri ile Dünya Tıp literatürüne çok sayıda çalışma kazandıran fakülte; İ. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP)’ın finansal desteği ve bağışlar ile çalışmalarına devam ediyor. Milli futbolcu Fenerbahçeli Mehmet Topal ve eşi Selda Topal’ın girişimleri ile Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İ. Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ezel Uslu ve çalışma arkadaşlarının oluşturdukları araştırma laboratuvarlarına yapacakları projeler için önemli bir cihazı kazandırarak katkıda bulundu. Bu sayede laboratuvar daha nitelikli hale gelerek eğitim ve araştırmalarla kuruma daha yararlı olunacak, eğitim nitelik kazanacak ve bu cihazla, laboratuvarda yapılmakta olan biyokimyasal yöntemler daha ileri ve detaylı analiz seviyelerine taşınarak Uluslararası düzeyde impakt faktörü daha yüksek ve daha kaliteli dergilerde yayın yapılacak.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırımdan çok önemli bağış

Prof. Dr. Ezel Uslu; yaptığı açıklamada "araştırma laboratuarımızda gerek klinik, gerekse deneysel olarak sürdürülen biyokimyasal çalışmalar, birçok hastalığa ışık tutacak nitelikte yürütülmektedir. Yapılan projeler; özellikle günümüzde oldukça güncel bir konu olan oksidatif stresten kaynaklı serbest radikaller ve tedavi amaçlı antioksidanlar üzerine planlanmakta, ağırlıklı olarak kanser, diyabet, yaşlanma, travma, nörodejeneratif hastalıklar gibi konuları içermektedir. Çalışmalarımız ekibimizde yer alan Öğretim Üyeleri ve öğrencilerimiz tarafından tamamlandıktan sonra, Uluslararası düzeyde değerli dergilerde yayınlanmak üzere kabul görmektedirler. Tasarladığımız yeni projelerimizi gerçekleştirmek ve Dünya Tıp camiasındaki etkinliğimizi arttırmak için Fenerbahçe ailesinin değerli üyesi Mehmet Topal ve eşi Selda Topal ile bir görüşme yaptık, bu önemli cihazın kazandırılması konusunda bizlere kıymetli destekleri oldu. Sayın Aziz Yıldırım ile konuyu paylaşan Topal ailesi, Sayın Başkan’ın bu konudaki duyarlılığı ile talebin gerçekleştirileceğini ilettiler. Bu sayede Hem Üniversite’nin hem de ülkenin bilim adına daha ileri seviyelere taşınacağına inanılmaktadır.

Bizler de bilime ve insanlığa karşı duyarsız kalmayan başta Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere tüm Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na, Mehmet ve Selda Topal çiftine kamuoyu önünde teşekkürü borç biliyoruz.

Sayın Aziz Yıldırım’ın kıymetli bağış için "Teşekkür Plaketi" takdim edilecek ve bu cihaz ile yapılmış ilk uluslararası yayında çalışmanın kendileri tarafından desteklendiğini ve teşekkür ettiğimizi bildiren yazı yer alacaktır" şeklinde konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!