Çifte fahri doktora

Güncelleme Tarihi:

Çifte fahri doktora
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:49

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 2014-2015 akademik yılı açılış töreni dün yapıldı. Açılışta Hürriyet Gazetesi Yazarı ve C. NN Türk Program Yapımcısı Taha Akyol'a ÇOMÜ Senatosu kararıyla çifte fahri doktora unvanı verildi.

Haberin Devamı

Akyol’a, 'Araştırmacı kimliği ile dünya gündemini ve güncel siyaseti yakından takip eden, köşe yazarı olarak makaleler yazan olayları tarihsel süreç içerisinde ve bir kavramsal çerçeve dahilinde yorumlaması, çalışmalarında objektiflikten ayrılmaması, eserlerinin birçok akademik çalışmaya referans olması' özellikleri nedeniyle 'Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi' alanında fahri doktora verildi.

Çifte fahri doktora

Tülin AKYOL

Ayrıca, 'sosyoloji ve hukuk penceresinden tarih konularını incelemesi, bu yaklaşımı sayesinde ülkemizde tarihçiler ve tarih eğitimi alanında önemli bir okur kitlesine ulaşarak tarih merakı ve bilincinin oluşmasına katkıda bulunması' nedeniyle de 'Tarih Eğitimi' alanında da fahri doktora unvanı sunuldu. Fahri doktora beratları ve üniversite kimliği verilen Akyol'a akademik kıyafetlerini eşi Tülin Akyol, Vali Vekili Saim Eskioğlu ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner giydirdi. Fahri Doktora beratları ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, üniversite kimliği de Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan tarafından takdim edildi. Doktora unvanlarının verilmesi ardından duygularını dile getiren Taha Akyol'un eşi Tülin Akyol, "Ailemize bu onuru yaşatan herkese şükranlarımı ve minnetimi sunmak istiyorum" dedi. Akyol, 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Dersi'ni de "Bilimin Tarihinden Notlar" konusuyla verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!