Haram kazanç ahlaksızlık

Güncelleme Tarihi:

Haram kazanç ahlaksızlık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:49

Haram kazanç elde edilmesini eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor. Gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazanç, ahlaksızlıktır. Hele ki, bu kişi imar geçeceğini siyasetçiden ya da belediyedeki tanıdıkları vasıtasıyla öğreniyorsa, bu siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır” diye konuştu. Orta Anadolu ve Ege milletvekilleriyle bir araya gelen Davutoğlu, toplantılarda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, “Peygamber Efendimize birisi bir hediye getirmiş, başka birisi de ‘Sen Allah’ın resulü olduğun için bu hediye geliyor’ demiş. Peygamber Efendimiz de o hediyeyi kabul etmemiş. Bugüne gelirsek, adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor. Gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazanç, ahlaksızlıktır. Hele ki, bu kişi imar geçeceğini siyasetçiden ya da belediyedeki tanıdıkları vasıtasıyla öğreniyorsa, bu siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır” dedi. Orta Anadolu ve Ege milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantılarda Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

KAHRAMAN OLACAKLAR

“ABD, Suriye’de, Irak’ta insanlar ölürken bir şey yapmadı, birden Kobani konusuna dahil oldu. Kobani konusunda Türkiye çok hassas bir denge politikası yürütüyor. Aslında bu konuda çok rahat değiliz; çünkü Kobani konusunda işi kim bitirirse; PKK bitirirse PKK, PYD bitirirse PYD kahraman olacak. Biz kimseyi kahraman yapmak istemiyoruz. Biz ÖSO’nun desteklenmesini istedik ama ABD buna yanaşmadı, PYD’ye destek verdi. Biz bu işleri PYD ve PKK’ya teslim etmek istemiyoruz.

GÖZDAĞI OLSUN

Haberin Devamı

Kobani eylemlerinde 2000 kişi gözaltına alındı. 500 civarında kişi tutuklandı. Patnos ve Doğu Beyazıt’ta yakıp yıktılar. Doğu Beyazıt’taki hâkim tutuklama kararı verirken, Patnos’taki serbest bıraktı. Birçok yerde Paralel Yapı uzantısı olan hâkim ve savcılar, adeta yakıp yıkmaları için bunları serbest bıraktılar. Bunların tutuklu kalması lazım ki gözdağı olsun.

MHP YÜKSELİŞTE

(Bazı vekillerin İç Anadolu’da MHP’nin oyunu artırdığını belirterek, sadece CHP’ye değil, MHP’ye de yüklenilmesini istemesi üzerine) Biz genel doğrular üzerine hareket ediyoruz. Diyarbakır’da ayrı Ankara’da ayrı konuşmuyoruz. (Paralel Yapı ile daha etkin mücadele edilmesi taleplerine) Bu işin üzerine gitmekten vazgeçmeyeceğiz. Hukuk kuralları içerisinde gereken yapılıyor.

BAZI ARAP ÜLKELERİ OY VERMEDİ

(Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu oylamasında Türkiye’nin kaybetmesine ilişkin) Biz aslında 109 oy aldık, ikinci turda 60 oy çıktı. Ama ilk turu esas almak lazım. 140 ülke bize oy vermesi konusunda taahhütte bulunmuştu. Maalesef Arap ülkelerinden söz vermelerine rağmen oy alamadık. (Partinin kongre sürecinde yerelde yaşanan bazı çekişmelere ilişkin) İllerinizde ağabey rolünüzü üstlenin. Bu işlerde taraf olursanız, bumerang gibi gelir sizi bulur.”

Haberin Devamı

HELAL RIZIK FELSEFESİ GELİŞTİRİLECEK

Davutoğlu, HAK-İŞ’in 39. kuruluş yıldönümü yemeğinde de şunları söyledi: “Çözüm süreci aslında emeğe saygı sürecidir. Kim hangi fitneyi bu topraklara dikmek isterse istesin, emeğe saygı duyanların varlığı bütün bu tuzakları yıkacaktır. Huzurun, istikrarın olmadığı yerde emekten bahsedemeyiz. Son 5 yılda dünyada ekonomik kriz oldu. Ama biz büyüdük. Bu ülke büyüyecek ama en önemlisi bu toprakların helal rızıka bağlı felsefesi geliştirilecek. Biz güvenlik dediğimizde sadece sokak güvenliğini görmüyoruz. İş güvenliği de görüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!