Peşmergeye kimlik sorulacak

Güncelleme Tarihi:

Peşmergeye kimlik sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:37

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisi’nin 200 silahlı Peşmerge’yi Kobani’ye gönderme kararı almasından sonra, Peşmerge’nin Suriye’ye geçişini Türkiye üzerinden yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

Peşmerge’nin geçişinin nasıl, hangi bölge veya bölgelerden olacağına dair kararın Türk Silahlı Kuvvetleri ile MİT, IKBY yetkilileriyle görüşürken, geçiş güzergâhı ile ilgili Habur dahil değişik güzergâhlar üzerinde çalışıyor. IKBY Parlamentosu’ndaki oturuma katılan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, “Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin Kobani’ye gönderileceğini söyledi. Bakan, Peşmerge’nin Silopi-Nusaybin ve Suruç güzergâhından Kobani’ye geçeceğini belirtti” dedi.

AÇIK KİMLİK

Peşmerge’nin geçişinde PKK’nın sızmasını önlemek için IKBY yönetimi her Peşmerge için tüm bilgilerin yer aldığı açık bir kimlik kartı hazırlayacak. Türkiye’ye verilecek liste MİT ve diğer ilgili birimler tarafından tek tek incelenecek. Türkiye geçiş sırasında Peşmerge’nin üzerinde hiçbir amblem, bayrak vs. gibi işaretler olmamasını istiyor.

Haberin Devamı

TIR’LA SİLAH GEÇİŞİ

Peşmerge’ye ait silahların Türkiye üzerinden nasıl geçirileceği de aydınlatılması gereken bir diğer konu. Türk tarafı, Peşmerge’ye ait silahların sınırda kayıt altına alınıp, TIR’larda toplanarak Türkiye üzerinden geçirilmesini ve Kobani’ye geçişte Peşmerge’ye verilmesini planlıyor. Kobani’ye gidecek Peşmerge’nin lehçe sorunuyla karşılaşmaması için Duhok bölgesinden olacağı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!