HÜDA-PAR üyesi öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

HÜDA-PAR üyesi öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:49

HİZBULLAH’ın ‘legal’ partisi olarak kabul edilen HÜDA-PAR’ın Bingöl Karlıova teşkilatı üyesi Fethi Yalçın, dün sabah saatlerinde öldürüldü. Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun hayatını kaybettiği, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile koruması Uğur Atlı’nın yaralandığı saldırıda olduğu gibi Yalçın’ın öldürülmesinde de ‘otomobil’ kullanıldı. 35 yaşındaki 4 çocuk babası Yalçın’a, yaklaşan bir otomobilden ateş açıldı.

Haberin Devamı

ÖCALAN’IN VURGUSU

Abdullah Öcalan’ın Bingöl’de 2 Emniyet mensubunun öldürülmesini “Sürece sabotaj” olarak nitelendirmesinin sabahında HÜDA- PAR üyesi Yalçın’ın öldürülmesi dikkat çekti. IŞİD’in 9 Ekim’de Kobani’ye girmesinin ardından Türkiye’de başlayan protesto gösterileri, PKK ile Hizbullah’ın 90’lı yıllara dayanan ‘kan davasını’ yeniden diriltmişti. Gösteriler sırasında ‘PKK- HÜDAPAR’ çatışması yaşanmış, iddialara göre toplam 23 kişi hayatını kaybetmişti. PKK, Diyarbakır’da 4, Mardin Dargeçit’te 2, Batman’da 1, Kızıltepe’de 1 kişinin ölümünden doğrudan Hizbullah’ı sorumlu tutmuştu. HÜDA-PAR ise 7’si HÜDA-PAR üyesi 13 kişinin PKK’lılarca öldürüldüğünü savunmuştu. Olaylar üzerine Hizbullah, 12 Ekim’de “Müslüman kardeşlerimize bugüne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiği gibi bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceği bilinmelidir” açıklaması yapmıştı. Saldırının PKK tarafından yapıldığını düşünen HÜDA-PAR çevresi de “Hizbullah’ın misillemesine hazır olun” mesajı verdi. Karlıova’nın Alpiran köyündeki evine 9 Ekim’de yapılan saldırıda yaralanan HÜDA- PAR üyesi Cengiz Tiryaki de önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

BİNGÖL HİZBULLAHI

Bingöl, Hizbullah tarihinde de özel bir başlıkla anılıyor, ildeki örgütlenme ‘Bingöl Hizbullahı’ olarak tanımlanıyor. Hizbullah’ın şura üyeliğine kadar yükselen Hacı Bayancık, örgütün Bingöl ve çevre illerdeki gücünü sağlayan isim olarak kabul ediliyor. Nisan 2014’te vefat eden ve Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürülmesi sonrasında ismi ‘örgütün yeni liderleri’ arasında geçen Mehmet Sudan da ‘Bingöl Hizbullahı’ yapısının önemli ismiydi. Hizbullah’ın Bingöl’deki gücü son yerel seçimlere de yansımıştı. HÜDA- PAR il genelinde yüzde 3.07 oy oranına ulaşmıştı.

2 tutuklama

Van’da HÜDA-PAR’a yakınlığıyla tanınan Mehmet Latif Şener’in (66), ensesine ateş edilerek öldürülmesiyle ilgili olarak H.K., M.C., M.B. ve Ö.K. gözaltına alındı. Sorgularının ardından H.K. ve M.C çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!