Savcı usulsüz dinlemeleri sordu

Güncelleme Tarihi:

Savcı usulsüz dinlemeleri sordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:49

SİYASAL ve askeri casusluk suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada gözaltına alınan şüpheli polislerin ifadesi alınmaya başlandı.

Haberin Devamı

Şüpheli polislere savcılık sorgularında usulsüz dinlemelere ilişkin sorular yöneltildiği belirtildi. Ankara Savcılığı’nın, usulsüz dinleme ve siyasal ve askeri casusluk suçlamasıyla başlattığı soruşturma kapsamında aralarında eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın da bulunduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Hakkında gözaltı kararı bulunan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı ile eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Erdil de dün sabah saatlerinde Emniyete gelerek teslim oldu. Erdil, teslim olmadan önceki açıklamasında, mahkeme kararı ile yapmış oldukları istihbarat faaliyetlerinden dolayı suçlandıklarını öne sürerek şöyle konuştu: “Bize bu zulmü yapanlar, bu zulmü uygun görenler, buna ses çıkarmayanlar, sessiz kalanlar, bu zulme ortaktırlar. Biz esasen hukuksuz hiçbir şey yapmadık. Sahte evrakmış, şuymuş, buymuş. Böyle şeyleri bize müfettişler sormadılar bile. Bir garabet yaşanıyor yani.”

Gözaltı işleminin tamamlanmasının ardından, şüpheli polisler Serkan Ş., Uğur E., Engin E., Serahi Ş. ve Mustafa Ş., savcılık sorgusu için dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Emniyette susma hakkını kullanan polislerin, savcılıkta ifade verdikleri öğrenildi. Polislere savcılık sorgusunda usulsüz dinlemelere ilişkin sorular yöneltildiği, polislerin ise mahkeme kararları doğrultusunda dinleme yaptıklarını vurguladıkları belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!