Paskalidisleri kafaya kim taktı

Güncelleme Tarihi:

Paskalidisleri kafaya kim taktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:49

Kurtuluş’ta 6 yıl öncesine kadar sakin bir hayat süren Paskalidis Ailesi’nin başı esrarengiz bir sapıkla dertte. Tespit edilemeyen o kişi ‘Tayyip Erdoğan’a suikast’tan jinekolog cinayetine kadar asılsız iddialarla aile hakkında ihbarlarda bulunuyor. Kapalı haldeki cep telefonu ve e-posta adreslerinden onlarca kişiye tehdit mesajları atıyor. Yaşananların gizemini ne polis ne de savcılık çözebiliyor.

Haberin Devamı

LİDİA Paskalidis’in (51) altı yıl öncesine kadar Şişli Kurtuluş’ta eşi ve iki çocuğuyla birlikte kendi halinde bir yaşamı vardı. Annesi Sona ve babası Hiristo ile altlı üstlü dairelerde oturuyorlardı. Hayatlarını kâbusa çeviren gizemler zinciri ortak kullandıkları telefonun gece yarısı çalmasıyla başladı.

‘KADINI GÖNDER’

Paskalidisleri kafaya kim taktı

Telefondaki kişi Sona Paskalidis’ten kendisine hayat kadını göndermesini istedi. Sona Paskalidis çevresinde çok sevilen, eski İstanbullu bir kadındı. Nazikçe yanıt verdi ve telefonu kapattı. Gece yaşananlar aile arasında birkaç gün konuşulduktan sonra unutuldu. Ancak bir zaman sonra eve gelen esrarengiz telefonların sayısı arttı. Daha da ilginç şeyler olmaya başladı.

Haberin Devamı

EVDEKİ KONUŞMA ‘DUYULDU’

Evde buzdolabı bozuluyor, ‘Yenisini alalım’ diye konuşuluyor, birkaç saat sonra eve yeni buzdolabı sipariş ediliyordu. İnternetten başka kişiler adına yapılan market alışverişleri onların evine gönderiliyordu.

EV DEĞİŞTİ, TACİZ SÜRDÜ

Lidia Paskalidis ve ailesi polise başvurdu ancak olayın gizemi çözülemedi. Evlerini satıp aynı mahallede başka bir adrese taşınmak zorunda kaldılar. Telefonlarını da değiştirmişlerdi. Kimseye söylemedikleri yeni adresleri ve telefon numaraları ikinci günde yeniden taciz edilmeye başlandı. Ancak yaşananlar sadece bunlarla sınırlı değildi. Lidia Paskalidis’in e-posta adresleri ve telefonundan hiç tanımadığı kişilere tehdit mesajları gönderiliyordu.

CESET, UYUŞTURUCU

İsmi kullanılarak ilanlar yayınlanıyor, her gün onlarca kişiyle konuşmak zorunda kalıyordu. Kafa dinlemek için gittikleri Çınarcık’taki evlerinde de kâbus peşlerini bırakmadı. “Bir kişiyi öldürüp bahçeye gömdükleri ve 40 ton uyuşturucu sakladıkları” ihbar edildi. Evi basan polis bahçede ceset, evde uyuşturucu aradı.

ERDOĞAN’A SUİKAST!

Lidia Paskalidis’in adını veren bir kişi Facebook’tan o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast hazırlığı yapıldığını yazdı. Polis Paskalidis’in evini bastı. İfade vermek zorunda kaldılar. Bir başka ihbar Sona Paskalidis’in gittiği jinekoloğu öldürdüğü ve yaktığıydı. Aile polis tarafından korumaya alınsa da esrarengiz sapık bulunamadı.

Haberin Devamı

Artık kimse kapımızı çalmıyor

LİDİA Paskalidis yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bu saldırılar yalnızca bana ve aileme değil, akrabalarıma da yapıldı. Artık hiçkimse kapımızı çalmıyor.

‘DERİN DEVLET’ DİYEN DE VAR

Bunları derin devletin yaptığını söyleyen de var, gizli örgütlerin de. Ancak bir sonuç yok. Ailemin hayatından endişe ediyorum. Dışarı çıkamaz olduk. Hakkımda ne kadar dava açıldı bilmiyorum bile. Ya beraat ya takipsizlik veriliyor.”

POLİSLER ARTIK BİZİ TANIYOR

“Artık polisler bile bizi tanıdı. Bir ihbar ya da şikâyet oluyor. ‘Tamam Lidia Hanım biz durumu biliyoruz’ diyorlar. Hayatımıza normal olarak devam etmek istiyoruz”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!