KRV'de evde zehirli yılan, kaplan ve ayı yasak

Güncelleme Tarihi:

KRVde evde zehirli yılan, kaplan ve ayı yasak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 00:09

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti ilginç bir yasa taslağını konuşuyor.

Haberin Devamı

Çevre Bakanı Johannes Remmel hazırladığı yasa taslağı ile yabani hayvanların ev hayvanı olarak evlerde beslenmesini yasaklamak istiyor.

Yasaklanmak istenen hayvanlar arasında zehirli akrep, örümcek çeşitleri, yılanlar, belirli balık cinsleri, büyük yırtıcı hayvanlardan kaplan, çita benzeri yabani ve yırtıcı kedi cinsleri, kurt, çakal, maymun, ayı ile fil gibi hayvanlar sıralanıyor.

KRV’de kabinenin uzun tartışmalardan sonra parlamentoya sunmaya karar verdiği yasa taslağını Remmel şöyle savundu: “Köpek vergisi üzerinden hangi evde hangi köpek yaşadığını biliyoruz. Ama zehirli yılanlar konusunda sadece tahmin yürütebiliyoruz.”

Remmel evlerde izinsiz beslenen çok sayıda vahşi, yırtıcı ve zehirli hayvanların beslendiğini de belirterek, Düsseldorf itfaiyesi bünyesinde sürüngenlerle ilgili bir birim kurulduğuna dikkat çekti. Bu birimin sadece bu yıl içerisinde 57 defa ihbar alarak evlerde bu tür hayvanların kontrol altına alınma çalışması yaptıklarını hatırlattı.

Köln’deki itfaiyenin ise çalışmaları esnasında birçok kere zehirli örümceklere, 19 defa zehirli yılanlara ve daha çok sayıda beslenmesi yasak hayvana el koyduklarını duyurdu. Bu yasa ile birlikte hem insan hayatının korunacağını hem de itfaiyenin masrafını azaltacaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!