Güvercin cezası

Güncelleme Tarihi:

Güvercin cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 01:10

DENİZLİ’nin Merkezefendi İlçesi’nde 59 yaşındaki Abdullah Yaya’nın başı, çatısında beslediği güvercinler nedeniyle önce maliye, ardından belediye ekipleriyle derde girdi. Güvercin satışıyla haksız gelir elde edildiği şikayetlerini yerinde inceleyen Maliye görevlileri şikayetin asılsız olduğunu belirleyerek evden ayrıldı. Belediye ekipleri ise ’kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla hukuka uygun hareket etmediği gerekçesiyle Yaya’ya Kabahatler Kanunu’ndan 189 lira para cezası kesti. Yaya, belediyeye kesilen ceza için itirazda bulunacağını söyledi.

Haberin Devamı

GKaraman Mahallesinde Yeşilköy Caddesi’nde oturan Bağ- Kur emeklisi Abdullah Yaya, dubleks evinin çatısına güvercin kümesi yaptırdı. Güvercin beslemeye başlayan Yaya’nın kapısını bir ay önce maliye ekipleri çaldı. Şikayet üzerine ’Kayıt dışı gelir elde ettiği’ gerekçesiyle inceleme yapan ekipler, herhangi bir olumsuzluk tespit edemeyince işlem yapmadan evden ayrıldı.

BELEDİYE CEZA KESTİ

Bir komşusunun şikayeti üzerine yaklaşık 10 gün önce de belediye ekipleri Yaya’nın kapısına geldi. Kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla hukuka uygun hareket etmediği belirtilen Yaya’dan kümesin kaldırılması istendi. Uyarıya rağmen güvercin beslemeye devam eden Yaya’nın evine gelen belediye ekipleri, Kabahatler Kanunu kapsamında 189 lira para cezası kesti.

Haberin Devamı

’GÜVERCİNİN KİME NE ZARARI VAR?’

Yaşadıklarına tepki gösteren Abdullah Yaya, güvercinleri sevdiğini belirterek şunları söyledi:

"Hakkımda şikayet olmuş. Güvercin ticareti yaptığım, kayıt dışı ekonomiden para kazandığım iddia edilmiş. 30 tane güvercinim var. Maliyeciler, beni dinledikten sonra haksız kazanç sağlamadığım yönünde tutanak tutup gitti. Bir süre sonra bu kez evime Merkezefendi Belediyesi’nin zabıtaları ve sağlık ekipleri geldi. Hakkımda şikayet olduğunu, güvercinlerin halkı rahatsız ettiğini söyledi. Çatıdan kümesi kaldırmam için 10 gün süre verdi. Benim kahve alışkanlığım yok. Emekli olduğum için zamanımın çoğunu güvercinlerimle geçiriyorum. Güvercinin ya da diğer evcil hayvanların kime ne zararı var dedim. Onları beslemeye, uçurmaya devam ettim. Belediye ekipleri bir kez daha kapımı çaldı ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32’inci maddesine göre kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun hareket etmediğimi söyleyip 189 lira para cezası kesti."

Emekli maaşının 830 lira olduğunu belirten Abdullah Yaya, "Dar gelirli bir emekliye, hayvan besliyorsun diye bu ceza kesilmemeli. Kesilen cezaya itiraz hakkımı kullanacağım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!