Atakule’ye yeni ruhsat

Güncelleme Tarihi:

Atakule’ye yeni ruhsat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 01:06

Atakule’nin mimarı Ragıp Buluç’un ‘kendisinden izinsiz olarak yenileme yapıldığı’ gerekçesiyle açtığı davayla ilgili, “2004’te kendisine yüksek bedel vererek telif haklarını aldık” diyen Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı, “Atakule’nin önünde hukuki hiçbir engel kalmadı. Yeni ruhsatta sorun yok, inşaatımız devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın sembol yapılarından Atakule’deki yenileme çalışmalarıyla ilgili düzenlenen toplantıda Atakule Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Mehmet Arpacı, tartışmalı konulara açıklık getirdi.
AVM bölümünün yıkılarak yeniden inşaa edilmesi projesiyle bir süredir tartışma konusu olan ve birbiri ardına açılan mahkemelerle inşaatı durdurulan Atakule konusunda Arpacı, özetle Şunları söyledi:
“Eski mimar, 2004 yılında, eser üzerindeki telif haklarını yüksek bir bedel karşılığında bize devretti. Fikri Haklar Satış Sözleşmesi yaptık ve para hemen banka hesaplarına yatırıldı. Atakule’ye yapılan yatırım sonunda kendisinde ‘Bana da yatırım yapılsın’ hissiyatı oluştu ki bize telif hakkı ile ilgili dava açtı. Dava, eski mimarın aleyhine sonuçlandı zaten kendi isteği ve talebiyle davadan çekildi.

Haberin Devamı

2016’NIN SON ÇEYREĞİNDE AÇILACAK

Diğer dava ise bizim tarafımıza açılmış bir dava değildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne belgelerde eksiklikler olduğu için açılan bir dava. Müdürlük belgelerdeki eksiklikleri tamamladı. Yeni aldığımız ruhsatta sorun yok, inşaatımız devam edecek. Atakule’nin önünde hukuki hiçbir engel kalmadı. Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin de yeni bir proje yapılması konusunda en küçük şerhleri yoktur. 200 milyon TL’lik bir yatırımla Atakule, 2016 yılının son çeyreğinde açılacak.”

Toplantıda ayrıca Atakule GYO İcra Kurulu Başkanı Murat Tarman, JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş ve projenin yeni mimarı Ali Osman Öztürk yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!