Şanlıurfa karışınca Ankara’yı üs yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa karışınca Ankara’yı üs yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 01:06

IŞİD’in Kobani’ye saldırmasının ardından Şanlıurfa’dan ayrılan dolandırıcı çetesi, Altındağ’da tuttukları 1+1 evi üs yaptı. Polis, ‘IŞİD tehdidiyle’ binlerce kişiyi dolandıran çeteye baskın yaptı. Gözaltına alınan 11 kişiden 6’sı tutuklandı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıldıklarını belirten mağdurların şikayeti üzerine harekete geçti.
Mağdurların şikayetleri doğrultusunda şüphelileri takibe alan polis, sahte kimlikle açtırdıkları telefon hatlarından vatandaşları arayan ve kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan şahıların, IŞİD’in Kobani’ye saldırısının ardından Şanlıurfa’da olaylar artınca merkez olarak kullandıkları Akçakale ve Suruç ilçelerini terk edip, Ankara’ya yerleştiklerini tespit etti.
Vatandaşları arayarak, ‘kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiği’ yalanıyla dolandıran çetenin Altındağ’da tuttuğu 1+1 eve operasyon düzenleyen polis, 11 kişiyi gözaltına aldı. Polisi karşılarında gören şüphelilerin ellerindeki telefonları camdan attıkları bildirildi. Polis, bahçedeki telefonları topladı. Evde yapılan aramada ise çok sayıda başkası adına düzenlenmiş kimlik, telefon fihristi, aranacak kişilerle ilgili bilgilerin yer aldığı ajanda ile evde bulunan 140 bin liraya el konuldu.

Haberin Devamı

PRİM USULÜ ÇALIŞMA

Emniyette sorgulanan şüpheliler, Akçakale’deki merkeze bağlı çalıştıklarını, her ilde şube şeklinde örgütlemeye gittiklerini itiraf ettiler. Şüpheliler, dolandırdıkları her kişi için komisyon aldıkları, ay içinde birden fazla iş yaptıklarında ise kendilerine ekstra prim verildiğini de kaydettiler. Komisyon, prim ve masraflardan sonra geriye kalan parayı da kargoyla Şanlıurfa’ya gönderdiklerini anlatan şüpheliler, her şubenin bağımsız çalıştığı ve kişilerin birbirlerini tanımadığını da öne sürdüler.

2 YILDIR ARANIYORDU

Yapılan detaylı incelemede şüphelilerin, Türkiye genelinde binlerce kişiyi arayarak tehdit ettiği ve toplamda 1 milyon 250 bin lira dolandırdığı öğrenildi. Önceleri PKK ve terör örgütü isimleri kullanarak kişileri tehdit eden şüphelilerin, son dönemlerde gündemde olan IŞİD’i kullandığı, aradıkları kişilere “IŞİD ile bağlantınız ortaya çıkmış. Kimlik bilgileriniz ve hesabınız da IŞİD’in eline geçmiş” diyerek para topladıkları belirtildi. Baskında çetenin önemli isimlerinden olduğu ileri sürülen ve Türkiye çapında 2 yıldır aranan Ö.A.’nın da olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.A.’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanırken, 5 kişi ise Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Mağdurlar arasında öğretim üyeleri, profesör ve emekli askerlerin de yer aldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!