Kış lastiği için 1 Aralık’ı beklemeyin

Güncelleme Tarihi:

Kış lastiği için 1 Aralık’ı beklemeyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 01:06

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yurdun doğu kesiminde etkisini gösteren kar yağışının ardından ‘kış lastiği’ konusunda uyardı:

Haberin Devamı

“Kış mevsimi yüzünü göstermeye başladı. Ülkemizde şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile yönetmelik uyarınca ‘A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller, 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği kullanma zorunluluğunu beklemesinler. Can ve mal güvenliği açısından araçlarınıza kış lastiği taktırmayı unutmayın.”
Trafikteki 18 milyon 532 bin aracın 4 milyondan fazlasının ticari araç sınıfında olduğunu hatırlatan Fevzi Apaydın, “Özel araçlar da en az ticari araçlar kadar dikkatli olmalı, önlemlerini almalıdır. Kullanacakları kış lastiklerinin 4 lastiğinin de kış lastiği olarak değiştirilmesinde büyük fayda vardır. Eğer farklı tip lastikler kullanılırsa, örneğin 2 yaz ve 2 kış lastiği kullanımında aracın patinaj, dengesinin bozulması ve yoldan çıkma gibi durumların oluşma tehlikesi çok yüksektir. Kış yüzünü gösterirken araçlarımızın kış bakımını yaptırmayı, antifrizimizi koymayı unutmayalım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!