‘Bisküvi yedim kar suyu içtim’

Güncelleme Tarihi:

‘Bisküvi yedim kar suyu içtim’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:12

Ankara’dan tırmanış yapmak için gittiği Niğde’deki Aladağlar’ın 3 bin 734 metrelik Kaldı Zirvesi’ne ulaşıp, dönüş yolunda kaybolan ve 46 saat sonra bulunan 43 yaşındaki amatör doğcı Tarkan Kuvulmaz, tedavi gördüğü hastanede yaşadıklarını anlattı:

Haberin Devamı

“Yönümü kaybettim, aşağı mı yukarı mı gideceğimi bilemedim. Buluşma yerinin noktasını kaybettim. Bir süre aşağı-yukarı giderek aramaya çalıştım ama olmadı. Bulamayacağımı anlayınca daha sıcak irtifaya inmeye karar verdim. Bulunduğumuz irtifa, gecelemek için çok soğuktu. Bir yarıktan aşağıya inmeye karar verdim ama oranın sonuna geldiğimde de yaklaşık 20 metrelik uçurum olduğunu gördüm. Oradan aşağıya inemeyeceğimi anladım, tekrar yukarı çıkacak enerjim de kalmadı. Dolayısıyla orada beklemekten başka çarem yoktu. Çantamdaki yiyecekleri idareli tüketerek ve kar suyu içerek idare etmeye çalıştım."
Daha önce Hasandağı ve Ağrı Dağı'na çok sayıda tırmanış gerçekleştirdiği öğrenilen amatör dağcı Kuvulmaz'ın tedavisini sürdüren sağlık ekipleri, hastanın durumunun iyiye gittiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!