Batıdan doğuya uzanan festival

Güncelleme Tarihi:

Batıdan doğuya uzanan festival
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:09

Beş yıldır düzenlenen “Doğu Batı ile Buluşuyor” konseptli Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Kore’den gelecek gösteri grubu ile Ankara Üniversitesi Farabi Konser Salonu’nda açılıyor.

Haberin Devamı

“Bilimsiz Sanat Sanatsız Bilim” olmaz düşüncesinden yola çıkan Şefika Kutluer, bu sene her konserden önce bir bilimsel sunum yapılacağını açıkladı. Ünlü Tiyatro sanatçısı Semih Sergen’in İstiklal Marşı yorumu, Türk insanına tarihi sevdiren Prof. İlber Ortaylı’nın “Bilim, Kültür, eğitim” konulu, son günlerde yaptığı “beyin” konusundaki söyleşileri ile tanınan sinir bilimci Doç Dr. Sinan Canan’ın “Müzisyen Beyin” konulu veRefik Kutluer’in “Zaman ve Algı” konulu sunumlarının yer alacağı festivalde bir de ilk kez yapılacak uygulama bulunuyor. Şefika Kutluer, Festival Yaylı Çalgılar Orkestrası ile konser verirken uluslararası ressam Ertuğrul Ateş de sahnede doğaçlama bir resim yapacak.

LATIN GRAMMY ADAYI

Festivalin Ankara’daki kapanış konserinde Kutluer’in Ekim ayında dünya ile birlikte Türkiye’de de piyasaya çıkacak yeni CD’si “Latin Romance”daki eserler seslendiriliyor. Aynı konser 22 Kasım’da İstanbul İş Sanat’ta tekrar edilecek ve bu konserin geliri UNICEF’e bağışlanacak. Öte yandan UNICEF’in “iyi niyet elçisi” olan Şefika Kutluer, dünyada ilk kez seslendirilen eserlerden oluşan Latin Romance isimli CD’sinin Latin Grammy ödülüne aday gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!