İşte fotoğraftaki ayrıntının sebebi

Güncelleme Tarihi:

İşte fotoğraftaki ayrıntının sebebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 16:10

AK Partili Hüseyin Çelik'in oğlunun nikah töreni, üst düzey konukları kadar, bu konuklara yapılan su ikramıyla da gündeme oturdu.

Haberin Devamı

Sosyal medya, nikah töreni için ATO Kongre Merkezi'nde protokole yapılan su ikramını konuşuyor.

DEVLETİN ZİRVESİ BU DÜĞÜNDE BULUŞTU

Dikkat çekip de, özellikle twitter'da gündem olan konu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e su ikramının cam şişe ile yapılması.

Protokolde halef/selef Cumhurbaşkanları'nın hemen yanında bulunan Başbakan Davutoğlu ve diğer üst düzey yetkililere ile su, pet şişelerle ikram edildi. Bu durum da, sosyal medyada "su hiyerarşisi" olarak adlandırıldı.

CUMHURBAŞKANI'NIN YEDİĞİ/İÇTİĞİ KONTROL ALTINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha Başbakanlığı döneminden itibaren yediği ve içtiği herşeyin kontrol edilmesi, medyaya da konu olmuştu.

Erdoğan Başbakanlık görevine başlaması ile birlikte, yediği ve içtiği her şeyin denetlenmesinden sorumlu bir yardımcısını da Başbakanlık danışmanı görevine atamıştı.
Medyaya "çeşnicibaşı" olarak geçen bu danışman, Erdoğan'la birlikte hem yurt içi, hem de yurt dışı tüm seyahatlerine katıldı, yurtdışında yiyeceği resmi akşam yemeklerinden önce bile, mutfağa girerek Erdoğan'ın yiyeceklerinin "doğru, hijyenik ve kurallara uygun hazırlanıp hazırlanmadığını" denetlemeye başlamıştı.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçildiğinde de beraberinde götürdüğü "A takımı" arasında, yemek ve içmekten sorumlu danışmanını da götürdüğü yine basına yansımıştı.

BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI'NIN YEDİKLERİ YEMEKLER İNCELENİYOR

Yine bir güvenlik önlemi olarak Türkiye'de, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yurtdışı ziyaretlerinde yedikleri her yemeğin numunesinin Ankara’ya gönderilmesi de bir kural olarak yer alıyor.

İKİNCİ AYRINTI: FOTOĞRAFTAKİ EKSİK...

Hüseyin Çelik'in oğlunun nikahına ilişkin protokol fotoğrafında dikkat çeken bir başka ayrıntı daha var.

Bu ayrıntı, aslında bir eksiklik;
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, törene eşleriyle birlikte katılıyor olmalarına rağmen, bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, nikaha eşsiz katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!